Європа через Чернігів

26.09.2012

Віктор Ющенко продовжує поїздки по Україні. Вчора він відвідав Чернігів, де провів прес–конференцію та зустрівся зі студентами й викладачами Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т. Шевченка.

Аналізуючи ситуацію в українській політиці, Ющенко зауважив: «За політичну війну Партії регіонів та «Батьківщини» Україна може розплатитися своїм європейським вибором. Провівши антиукраїнський проект про чужу мову, політтехнологи Партії регіонів казали: подивіться на соціологію: +4% для ПР за останні 30 днів. Вони принесли розкол, яким щільніше інкасували свої голоси у певних регіонах. І це говорить партія влади, яка повинна консолідувати націю, показувати приклад. А що робить наша так звана «опозиція»? Весь світ закликає бойкотувати Україну, починаючи з Євро–2012: не визнавати вибори, творити хаос».

Попередній Президент відзначив, що чудово розуміє, як неприємно виглядають скандали в українській політиці, «особливо якщо в політичних сил немає ані української душі, ані серця». «Але я закликаю не забувати про 46 мільйонів українців, адже із тієї дороги, якою ми йшли до Європейського світу, зійти можна дуже швидко, а повернутися — хіба що років за 10—15», — заявив Віктор Ющенко.