Гербом закусили

Гербом закусили

У Чернівцях вирішили вкотре здивувати народ і спекли величезний торт. Зроблений він був з вафельних коржів та перемащений згущеним молоком. Торт прикрасили гербом міста Чернівців із крему. Величезний кондитерський виріб потягнув на 201 кілограм, а його площа становила більше шести квадратних метрів. Представили кондитерське диво на святкуванні Петрівського ярмарку. Це свято було відновлено в 1998 році, а започатковано ще в 1876 році, коли Чернівці входили до складу Австрійської імперії.

Бомба під порогом

Бомба під порогом

П’ятдесятикілограмова бомба під навчальним закладом — ситуація справді надзвичайна. Але саме таку знахідку зробили місцеві будівельники, ремонтуючи ґанок школи в селищі Кириківка Великописарівського району.

Сміттєвози без аналогів

Сміттєвози без аналогів

Автопарк Кримського республіканського підприємства «Чисте місто» поповнився аж шістнадцятьма одиницями колісної техніки на базі тягачів «Мерседес» для збирання твердих побутових відходів, а також поливання і прибирання вулиць. Директор підприємства Валерій Гуменюк iз гордістю повідомив, що вся техніка — останнього покоління, аналогів якої в Україні у такій кількості ще ніхто не купував. А роторних сміттєвозів ємністю 41 кубометр (наразі таких у Сімферополі тільки два. — Авт.) не мають комунальні служби жодної столиці на теренах СНД.

Кінбурн під охороною Христа

Кінбурн під охороною Христа

На просторах Миколаївщини стартував арт–проект «Кінбурнська коса під захистом Господа»: просто серед первозданної природи встановлено сім полотен із зображенням Лику Христа. Ікони розташовані за спеціальною схемою, щоб вони були своєрідними «маркерами» унікальної природи Кінбурнської коси: маяк шпиля Кінбурнської стрілки, Геродотова Гілея, берег Ягорлицької затоки та інші унікальні місця. Полотна розташовані так, щоб з моря і землі було далеко видно образ Ісуса. Цим самим ініціатори проекту хотіли наголосити, що це унікальне місце завжди знаходиться під особливим Божим покровом.

Всі статті рубрики