Привіт від «Чорного принца»

Привіт від «Чорного принца»

Подарунок Інституту археології Національної академії наук України з часом стане справжньою окрасою нового артеківського музею «Скарбів Чорного моря». Цю 10­дюймову гармату зразка 1854 року експедиція інституту знайшла ще три роки тому на глибині 22 метри на зовнішньому рейді Балаклавської бухти. Саме там, де, за історичними джерелами, під час великого шторму 14 листопада 1854 року, у розпал Кримської війни, пішов на дно англійський парусно­гвинтовий фрегат «Чорний принц».

У головній ролі — «Опель Адмірал»

У головній ролі — «Опель Адмірал»

Презентацію двох ігрових «короткометражок» телевізійники з регіонального каналу «Академ­ТV» присвятили річниці 22 червня — початку Великої Вітчизняної. «Троє, любов і війна» — спочатку нібито романтична історія про те, як чарівна жінка приймає залицяння зразу двох чоловіків, німецького офіцера та його водія. Розв’язується ситуація неромантично: помирають обоє фашистів, мета жінки виконана.

Як до Васі на іменини...

Як до Васі на іменини...

У Миколаївському зоопарку свій 65­річний ювілей відзначив знаменитий крокодил Вася. Ця подія перетворилася на загальноміське свято: привітати ветерана прийшли кілька тисяч дітей і дорослих. Присутній на ­цьому святі глава редакційної ради Національного проекту «Книга рекордів України» Олег Іваненко вручив директору зоопарку Володимиру Топчію відповідний диплом, який підтверджує, що крокодил Вася — найстаріша тварина в Україні. Відомо, що ця організація фіксує тільки рекорди людей, але для Миколаївського зоопарку, якому цього року виповнюється 111 років, було зроблено вже другий виняток. Першим був зафіксований рекорд довгожителя­пітона. Як зазначив куратор «Книги рекордів України», за рекордами цих тварин стоять люди, які забезпечують їм гідний догляд і турботу протягом такого тривалого часу.

КОРОТКО І ЯСНО

КОРОТКО І ЯСНО

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики