У заробітчан менше прав, ніж у зеків

У заробітчан менше прав, ніж у зеків

Українська всесвітня координаційна рада та громадські організації українців за кордоном протестують проти обмеження виборчого права громадян, які тимчасово проживають за кордоном. На відміну від виборців в Україні, наші співвітчизники в інших країнах — а це здебільшого заробітчани — згідно з рішенням КС від 4 квітня, не зможуть проголосувати за депутатів–мажоритарників. Очевидно, влада не лише не намагається щось зробити, аби повернути мільйони трударів додому, а ще й демонстративно списує їх із ви­борчих рахунків, не даючи цим годувальникам української економіки вплинути на ситуацію в країні. Заробітчани (офіційно їх зареєстровано понад 500 тисяч) опиняються у становищі гіршому, ніж ув’язнені. Ті, обмежені в праві бачити рідних, хоча б мають повноцінне право голосу.

Будівничий. Герой

Будівничий. Герой

Учора в Києві прощалися з народним депутатом від блоку «Наша Україна — Народна самооборона», Героєм України Володимиром Поляченком. Вшанувати пам’ять цієї інтелігентної, професійної й шанованої людини до будівлі клубу Кабінету Міністрів прийшли депутати Верховної Ради з усіх політичних сил. Були Азаров, Литвин та багато iнших. Загалом близько двох тисяч людей. Володимира Аврумовича не могли не поважати навіть недруги. А вони в нього, попри все, були — навряд чи можна вважати доброзичливцями людей, які прагнули відібрати справу всього життя...

Операція «госпіталізація»

Операція «госпіталізація»

Київський райсуд Харкова призначив розгляд справи проти екс–Прем’єра Юлії Тимошенко щодо діяльності корпорації «ЄЕСУ» на цю суботу — 28 квітня. Чому процес відбуватиметься у вихідний день — незрозуміло. Паралельно головуючий суддя Костянтин Садовський відмовив захисту в задоволенні всіх клопотань, у тому числі в перенесенні розгляду справи до повного одужання Тимошенко. Заборонено також фото– і відеозйомку процесу. Прокурор Вікторія Калита на виході з будівлі суду не виключала, що лідерка БЮТ даватиме свідчення у суді, лежачи на ношах.

Судитимуть після свят

Судитимуть після свят

Учора Печерський райсуд столиці відмовив адвокату Олексію Баганцю у задоволенні клопотання про закриття кримінальної справи стосовно Юрія Луценка, якого обвинувачують у незаконному продовженні оперативно–розшукової справи стосовно водія колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденка. Розгляд по суті другої справи проти екс–глави МВС щодо зовнішнього спостереження за підозрюваним в отруєнні Ющенка призначено на 18 травня.

Опозиція відгородила Януковича стіною

Опозиція відгородила Януковича стіною

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Мітингувальники від партії Наталії Королевської «Україна — Вперед!» збудували стіну з картонних коробок на вулиці Банковій, біля адміністрації Президента. Основною вимогою акції було припинити розправу над Юлією Тимошенко (того дня в Харкові якраз почався новий суд щодо опозиційної лідерки — у справі «ЄЕСУ»).

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ти. і Я.

Ти. і Я.

На парламентських виборах–2012 у Партії регіонів буде на одного опонента менше — через те, що партії «Батьківщина» та «Фронт змін» остаточно вирішили балотуватися спільною командою. Презентацію такої угоди вчора в Києві провели лідер «ФЗ» Арсеній Яценюк і «права рука» Юлії Тимошенко Олександр Турчинов. Саму ж угоду підписано Яценюком і Тимошенко (є версія, що негласним куратором цього проекту є Віктор Медведчук). Леді Ю, хоча й перебуває за ґратами, залишається лідеркою ВО «Батьківщина» та намагається впливати на політичні процеси в Україні. Пропозиції та підписи вона передає з Качанівської колонії через адвоката Сергія Власенка.

Всі статті рубрики