НОВИНИ ПЛЮС

24.04.2012

Допоміг із Межигір’ям — і в уряд

Учора Прем’єр Микола Азаров представив нового міністра екології та природних ресурсів Едуарда Ставицького. Указ про його призначення Президент Віктор Янукович підписав минулої п’ятниці, попередньо звільнивши з посади міністра Миколу Злочевського.

До цього Ставицький очолював Дер­жавну службу геології та надр. Він був керівником нацкомпанії «Надра України», яка в останні місяці прем’єрства Януковича у 2007 році відчужила з дер­жавної власності на користь донецької фірми «Медінвесттрейд» резиденцію «Межигір’я». Далі «Медінвесттрейд» передала резиденцію іншій донецькій фірмі — «Танталіт» — та інспірувала штучний судовий процес, який підтвердив легітимність продажу. Згодом «Медінвесттрейд» був оголошений банкрутом. Фірма «Танталіт», за якою стоїть родина Януковича, і досі володіє резиденцією «Межигір’я».

Убивства замовляв Лазаренко?

Голова компанії «Славутич–Реєстратор» Геннадій Корбан вважає Павла Лазаренка причетним до вбивства Євгена Щербаня у 1996 році, але не вірить в те, що до цього має відношення Юлія Тимошенко. Про це він сказав у інтерв’ю «Економічній правді», під час якого кілька разів натякав на те, що замовником убивства його партнера Геннадія Аксельрода півтора тижня тому також є Лазаренко, але не називав його імені, зазначаючи лише, що ця людина «перебуває у в’язниці в США». На запитання, який був мотив у Лазаренка вбивати Аксельрода, Корбан відповів: «Мотив у нього є. Тому що Гена намагався з ним вести мирні переговори щодо конфлікту, який у нас iз ним був. І він успішно провів ці переговори. І ми дійсно на якийсь момент припинили конфлікт. Але потім конфлікт почався заново». Пан Корбан вважає, що слідство у справі про вбивство Аксельрода рухається хибними шляхами, «замість того, щоб займатися справжніми версіями, міліція відпрацьовує безглузді та непотрібні».