«Золоте» сонце Японії

«Золоте» сонце Японії

Чемпіонами не народжуються — чемпіонами стають. Цю загальновідому спортивну аксіому підтвердили японські футболістки, які в ніч iз неділі на понеділок у Франкфурті вибороли титул найсильнішої команди світу. Хоча для більшості японців, які відроджують країну після нищівного цунамі, приємна новина надійшла саме до сніданку (часова різниця між Німеччиною та Далеким Сходом становить десять годин).

Удома й гори допомагають

Удома й гори допомагають

Південь Франції. Кордон з Іспанією. Піренеї — місце, де почалася справжня боротьба за перемогу в найпрестижнішій велобагатоденці «Тур де Франс». Минулого четверга (12–й етап), перетнувши екватор гонки, велопрофі розпочали гірську половину перегонів.

ФУТБОЛ

ФУТБОЛ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Слово новачкам

Слово новачкам

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Одразу три дублі було зафіксовано в другому турі чемпіонату України. Дніпропетровець Антонов, динамівець Ідейє, волинянин Майкон починають цей сезон у статусі новачків своїх клубів, але їхньому результату позаздрив би багато хто зi старожилів цих команд. Особливо «розійшовся» Олексій Антонов, який за попередній сезон назабивав у футболці «Іллічівця» десять м’ячів, а в перший двох турах нинішнього має вже ледь не половину від цієї кількості. Не заважає бомбардирам і спека, яка так само дошкуляла футболістам на старті минулорiчного сезону. Утім у ПЛ, схоже, вважають, що погодні умови не настільки складні, як тоді. Мабуть, тому деякі матчі зараз починаються о 17–й годині, коли спека ще в розпалі.

Олександри–акробати

Олександри–акробати

Напередодні старту чемпіонату світу з водних видів пригадалася розмова з Юрієм Зевіним — тренером і батьком чемпіонки Олімпійських ігор серед молоді Дарини Зевіної. Близько року тому, відповідаючи на запитання кореспондента «УМ» про можливість здобуття його дочкою медалей «дорослої» Олімпіади, вимогливий наставник кинув погляд на карту світу, що висіла в його кабінеті, й сказав: «Усе залежить від того, який результат покаже Дарина на чемпіонаті світу в Шанхаї».

Чекати залишилося недовго — змагання плавців розпочнуться наприкінці тижня. Спеціально для планетарної першості, яка зібрала рекордну кількість спортсменів — 2220 учасників із 181 країни світу, в одному з найрозвиненіших міст Китаю спорудили спортивний комплекс із закритою ареною для плавання та відкритим басейном для стрибунів у воду.

Уже не королеви

Уже не королеви

Із 2009 року, з часу континентальної першості в болгарському Пловдиві, українська жіноча команда з фехтування на шаблі володіла статусом найсильніших у Європі. Олімпійські чемпіонки Пекіна тоді просто змели всіх суперниць, не залишивши їм жодного шансу на золоті нагороди, а потім підтвердили свій статус минулого року в німецькому Лейпцигу. А ось нинішній чемпіонат Європи, який приймає англійський Шеффілд, став для квартету у складі Ольги Харлан, Галини Пундик, Ольги Жовнір та Олени Хомрової, швидше, розчаруванням: додому вони таки привезуть командну нагороду, але буде це лише «срібло».

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики