Міліція відмовилась від Бандери

Міліція відмовилась від Бандери

Цілодобове патрулювання біля пам’ятника Степанові Бандері керівництво Львівського МВС запропонувало міській владі забезпечувати власними силами. Чи, точніше, за допомогою «муніципальної дружини» або ж державної чи приватної служб охорони. Відповідний лист начальника міліції Львова Станіслава Броневицького до мера Андрія Садового вже поширила прес–служба ВО «Свобода». За логікою міліціянтів, до охорони пам’ятника залучається значна кількість інспекторів патрульної служби, а отже, вони відволікаються від виконання основних функціональних обов’язків. Конкретнiше — пам’ятник охороняє чотири особи. Як уточнив речник міліції Львівської області Денис Харчук, «якщо добу вони працюють, то три мають відпочивати, згідно з чинним законодавством. Фактично йде на охорону 16 осіб».

Меблі з формальдегідом

Меблі з формальдегідом

Упродовж двох місяців в одному з дитячих садочків Мелітополя малеча користувалася небезпечними для здоров’я меблями. Це з’ясували фахівці міської СЕС під час планової перевірки дошкільних закладів: токсикологічна експертиза виявила, що у дитсадківських меблях вміст формальдегіду перевищує гранично допустимі норми удесятеро! До речі, закупили їх хтозна–де для садочка самі ж батьки.

«Заробила» та й убила

«Заробила» та й убила

У райцентрі Чортків на Тернопільщині, набираючи з річки Серет воду для поливу городу, місцева жителька натрапила на жахливу знахідку — трупик немовляти з очевидними слідами жорстокого вбивства. Міліцейські експерти, які прибули за викликом, виявили на тільці маляти 23 ножові рани, а експерти встановили, що дитина народилася живою і доношеною. Відтак правоохоронці кинули всі сили, аби знайти вбивцю, паралельно шукаючи матір дитини. У невеликому містечку, де всі одне про одного все знають, для пошуку вистачило пару днів.

Щоб пили усі

Щоб пили усі

Кілька років тому «УМ» розповідала, як на трасі «Черкаси—Канів», неподалік села Будище, невідомі темної ночі залили бетонним розчином цілюще Мошногірське джерело, з якого пили всі подорожні.

Із партами — на вихід

Із партами — на вихід

Поки батьки та опозиційні політичні партії намагаються у судах оскаржити рішення макіївської міської ради щодо ліквідації Макіївських шкіл № 3, 27, 94, 100, спритні чиновники міського відділу освіти «під шумок» хутко розпорядилися вивезти зі шкіл весь інвентар, дітей розподілити по інших навчальних закладах, учителів — працевлаштувати, а двері шкіл забити дошками навхрест. Нагадаємо, що, згідно з рішенням Макіївської міськради, ці школи мають припинити своє існування до 31 серпня. Проте, як бачимо, чиновники вирішили перевиконати план і не чекати до кінця літа, а спустошити навчальні заклади ще в червні.

Атестат у 40 років

Атестат у 40 років

У Дар’ївській колонії 15 засуджених у віці від 18 до 40 років отримали документи про повну середню освіту. Останній дзвінок у колонії пройшов, як у звичайних школах: урочиста лінійка, поздоровлення від учителів, прощальний вальс і сльози матерів.

«Зелений день» для оранжерей та магнолій

«Зелений день» для оранжерей та магнолій

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Екологічна акція «Зелений день» для її ініціаторів стає традиційною — адже проводилася вже вшосте. Попередні п’ять років компанія прибирала та упорядковувала зелені куточки у різних частинах Києва — парки, сквери, зони відпочинку, які були захаращені відвідувачами настільки, що відповідальні комунальні служби у цю пору просто не встигали їх прибирати. Як не парадоксально, це стосується і зеленого серця столиці, одного з найстаріших ботанічних закладів України.

Всі статті рубрики