Щоб пили усі

08.06.2011

Кілька років тому «УМ» розповідала, як на трасі «Черкаси—Канів», неподалік села Будище, невідомі темної ночі залили бетонним розчином цілюще Мошногірське джерело, з якого пили всі подорожні.

Воду, котра витікала з Мошнівських гір і нагадувала за своїм смаком «Миргородську», відкрили геологи ще в 90–х роках, коли у тих місцях почали зводити обласний санаторій. Джерело служило людям, доки на нього не одягли «бетонний памперс». Тоді багато чуток ходило про те, чому так сталося. Одна з них — хтось вирішив зробити на тій воді бізнес і буде розливати мошногірську мінералку у пляшки. На щастя, цього не сталося. Утім люди залишилися без улюбленого джерела.

І нарешті приємна для всіх черкащан новина: за ініціативи голови Черкаської райдержадміністрації Михайла Склярова цілюще джерело звільнили з бетонного полону. «Вода там уже тече. Сам бачив і пив. Неподалік облаштовано альтанку та лавочки, і будь–хто з людей має змогу зупинитися, попити води та перепочити, як було колись», — розповів «УМ» перший заступник голови Черкаської райдержадміністрації Юрій Король.