«Заробила» та й убила

08.06.2011

У райцентрі Чортків на Тернопільщині, набираючи з річки Серет воду для поливу городу, місцева жителька натрапила на жахливу знахідку — трупик немовляти з очевидними слідами жорстокого вбивства. Міліцейські експерти, які прибули за викликом, виявили на тільці маляти 23 ножові рани, а експерти встановили, що дитина народилася живою і доношеною. Відтак правоохоронці кинули всі сили, аби знайти вбивцю, паралельно шукаючи матір дитини. У невеликому містечку, де всі одне про одного все знають, для пошуку вистачило пару днів.

Передусім підозра впала на 22–річну дівчину родом з одного з сіл району, яка останнім часом винаймала в Чорткові квартиру та торгувала на місцевому ринку. Інші продавці підтвердили, що бачили її впродовж останнього місяця в передпологовому стані, та нещодавно вона з’явилася на роботу вже без живота, але й словом не обмовилася про пологи чи дитину. Як повідомили «УМ» у Центрі громадських зв’язків обласної міліції, спочатку породілля–вбивця заперечувала і свою вагітність, і вбивство немовляти. Але приперта фактами, швидко зізналася. На своє ж виправдання розповіла, що минулого року поїхала на заробітки до сусідньої Польщі, але потрапила там у біду — працедавець поглумився над нею, наслідком чого стала вагітність (правоохоронці перевіряють цю версію). Вже на великому терміні, не маючи більше можливості залишатися за кордоном, вона повернулася в Україну і знайшла житло в райцентрі, щоб приховати небажану вагітність від батьків та односельців...

Молода жінка стверджує, що вбила дитину з відчаю, бо не уявляла, як житиме матір’ю–одиначкою (чому ж тоді просто не відмовилася від дитини, адже знайшлося б чимало бажаючих усиновити маля). Утім факти розслідування свідчать, що діяла вона досить холоднокровно і продумано, зокрема для пришвидшення пологів придбала у ветеринарній аптеці препарат, що стимулює їх у тварин. Народжувала вночі в туалеті, сама перерізала пуповину ножем і ним же завдала немовляті численних смертельних поранень, після чого поклала у торбину й викинула у річку. Вранці ж наступного дня, як звичайно, вийшла на роботу, а ввечері навіть поїхала в село допомагати батькам на городі. Наразі проти горе–матері порушено кримінальну справу, яка передбачає до п’яти років позбавлення волі.