Стебнівське диво

Стебнівське диво

До села Стебне Звенигородського району Черкаської області цими днями валом iдуть паломники. Кілька днів тому за триста метрiв вiд населеного пункту, на зрізаній гілці старого осокора, в яку влучила блискавка, проявився образ святого на повний зріст. Тож тепер сюди по зцілення їдуть люди не лише із сіл цього району та області, а й iз сусідніх Кіровоградщини та Київщини. «Обриси святого краще видно у світлі фар або на фото. Дехто переконаний, що це Микола Угодник, ще хтось каже — Божа Матір», — розповів «УМ» сільський голова села Стебне Василь Піддубний.

Повiдбивати вандалам руки

Повiдбивати вандалам руки

Всесвітньо відомий Уманський національний дендропарк «Софіївка» переживає нашестя вандалів. Днями від них постраждали статуї Венери–купальниці та Меркурія. «Вранці ми з охороною робили обхід території, а коли поверталися назад, то у Венери вже було відбито голову та руку», — обурюється в розмові з «УМ» директор «Софіївки» Іван Косенко. Іван Семенович 30 років очолює дендропарк і каже, що вандали були й раніше. Але тоді вони дошкуляли тим, що обписували різними фразами грот Аполлона в парку. Цього року, на диво, традиційних написів там немає. Зате почалися напади на скульптури. Того ж Меркурія теж розбили. Із цією статуєю це трапляється вже втретє.

Комфорт на колесах

Комфорт на колесах

Новенькі автобуси на вулицях Донецька — результат угоди міської влади з Львівським автомобільним заводом. Наприкінці жовтня донецький мер Олександр Лук’янченко відвідав місто Лева, де уклав угоду на закупівлю громадського транспорту. Згідно з планом підготовки до Євро–2012, за лізинговою програмою планують закупити 150 автобусів, 165 тролейбусів великої місткості, а також 58 трамваїв. Транспорт для Донецька виготовлятиме холдинг «Львівський автобусний завод».

Ізолятор iз «плазмою»

Ізолятор iз «плазмою»

У Бериславі, що на Херсонщині, відкрили сучасний ізолятор тимчасового тримання (ІТТ) — з плазмовими телевізорами, килимовим покриттям у камерах та дорогими пластиковими вікнами з ґратами особливої конструкції. Банальна «параша», дерев’яні нари та інші «принади» ізоляторів радянських часів відійшли в минуле. Перед входом в ІТТ знаходиться справжній «ресепшн»: там буде сидіти секретар у міліцейській формі. Він перевірятиме документи для допуску до порушників правопорядку.

Всі статті рубрики