Стебнівське диво

23.11.2010
Стебнівське диво

Новоявлене диво щодня збирає десятки паломників.

До села Стебне Звенигородського району Черкаської області цими днями валом iдуть паломники. Кілька днів тому за триста метрiв вiд населеного пункту, на зрізаній гілці старого осокора, в яку влучила блискавка, проявився образ святого на повний зріст. Тож тепер сюди по зцілення їдуть люди не лише із сіл цього району та області, а й iз сусідніх Кіровоградщини та Київщини. «Обриси святого краще видно у світлі фар або на фото. Дехто переконаний, що це Микола Угодник, ще хтось каже — Божа Матір», — розповів «УМ» сільський голова села Стебне Василь Піддубний.

За його словами, паломники вже облагородили місце біля високого осокора, обв’язавши образ святого рушниками, хустками та стрічками. Люди ставлять біля нього свічки та живі квіти, стають на коліна, моляться, прикладають до створеної природою ікони руки, привозять туди на зцілення хворих, старих та дітей. А ще почали збирати кошти для спорудження каплички.

Місцеві жителі переконані, що поява в їхніх краях образа святого, і саме на цьому місці, є невипадковою. Кажуть, той відрізок дороги завше був аварійним. Пригадують, як чотири роки тому там в аварії загинула вагітна жінка, ще раніше — чоловік. А в роки Другої світової війни, за переказами старожилів, на тому місці відбулася жорстока битва і загинуло багато солдатів. Тож, не виключають селяни, поява образу святого є для них ще й оберегом.