Навесні завжди по–особливому придивляєшся до своєї фігури. І побачивши на частинах свого тіла «апельсинову шкірку» чи помітні складочки, вкотре намагаєшся впорядкувати харчування. У першу чергу, всі згадують про дієти, намагаючись за тиждень–два позбутися того, що накопичували щонайменше півроку. Проте й стабілізувати свою ідеальну стрункість потрібно поступово. Як стверджує відомий французький дієтолог Мішель Монтиньяк, цей процес може тривати і місяць, і два, і навіть більше. Проте впродовж цього періоду і після нього не варто відмовлятися від різної смакоти. Треба лише не змішувати продукти, основа яких — вуглеводи, з тими, де багато жирів; розрізняти «погані» й «гарні» вуглеводи та їсти побільше корисної клітковини, що міститься в зеленому листі, овочах, фруктах, бобах та необроблених зернових. До того ж останніх у раціоні має бути не трохи — для годиться, а більше половини від усієї спожитої їжі. Це жирів — лише 30 відсотків. Білків може вистачити для дорослих з розрахунку 1 г на 1 кг ненадмірної ваги (тобто у середньому 55 г для жінок та 70 г — для чоловіків); для юнаків, що ще ростуть, — мінімум 90. >>