Тренажер для бабусь

05.03.2010

Якщо комусь із тернопільських пенсіонерів потрібна допомога, порада чи елементарно бракує спілкування, віднині вони можуть звертатися до багатопрофільного відділення соціально–побутової реабілітації. Відкрилося воно на Лисенка, 8 при Центрі соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких громадян. За словами керівника новоствореного відділення Уляни Фещак, скористатися його послугами абсолютно безкоштовно можуть усі бажаючі літні чи одинокі люди.

Послуги ж тут і справді надаються багатопрофільні. Щодо здоров’я, приміром, можна проконсультуватися з терапевтом чи психологом. Також є можливість пройти сеанс фіто– чи аромотерапії, масажу, займатися лікувальною гімнастикою на спеціальних тренажерах. Якщо ж виникли побутові проблеми, то там допоможуть відремонтувати одяг, провести дрібний ремонт у квартирі й навіть зробити зачіску.

Самотнім людям пенсійного віку надається також можливість безкоштовно пообідати в тамтешній їдальні. А можна прийти і просто так, якщо вдома самотньо і нема з ким поділитись думками чи розділити свої захоплення. Створено вже два клуби за інтересами — шашково–шаховий та любителів кімнатних квітів. Заплановано постійно проводити виставки та творчі вечори, на які будуть приходити і тернопільські митці немолодого віку.

Як повідомив журналістам на відкритті відділення міський голова Тернополя Роман Заставний, такий заклад є одним із перших в Україні. Зараз проходить своєрідна репетиція його діяльності, відтак десь у зеленій зоні центральної частини міста (зараз відділення теж неподалік центру, але добиратись сюди літнім людям не дуже зручно) буде облаш­товано окреме приміщення. На створення ж цього реабілітаційного відділення пішло близько ста тисяч гривень, частину яких виділено з міського бюджету, а частину витрат взяли на себе меценати. Долучився до хорошої справи і Тернопільський медичний університет, який, зокрема, сформував студентський волонтерський загін для надання медичної допомоги дідусям та бабусям.