Без права на доступ

Без права на доступ

Той, хто 18 листопада спробував зайти на популярний у Дніпропетровську сайт gorod.dp.ua, образно кажучи, спіймав облизня. Сервер сповіщав про свою недоступність. Згодом з’ясувалося, що постраждало не лише це інтернет–видання, а й багато інших. По місту поповзли різні чутки. Ситуація почала прояснюватися тільки ближче до обіду вчорашнього дня. Спершу свою офіційну інформацію розповсюдив прес–центр Служби безпеки України, який повідомив, що у Дніпропетровську слідчими порушено кримінальну справу за фактом несанкціонованого збуту та розповсюдження інформації з обмеженим доступом одним із кабельних інтернет–провайдерів.

Сотня тигрів на Хрещатику

Сотня тигрів на Хрещатику

У столичній мерії розповіли, як готуватимуться до святкування Нового року. Вже до 10 грудня повинні прикрасити Майдан та Михайлівську площу, а до 17 грудня — оформити святкову ілюмінацію на Хрещатику та майдані Незалежності. Як і минулого року, вогні на головній ялинці країни урочисто запалять 19 грудня о 16.30. У цей час центром Києва пройде парад Дідів Морозів–волонтерів. «Монтаж ялинки на майдані Незалежності розпочнеться 4 грудня 2009 року, — розповів заступник голови київської міської державної адміністрації Віталій Журавський. — Цьогорічна ялинка буде «живою». Її висота сягатиме 35 метрів. Для оформлення 20–тонного металевого каркаса плануємо використати близько 450—500 ялинок».

Не суд, а судилище

Не суд, а судилище

Приміщення за адресою Сумська, 44/2, що якраз навпроти пам’ятника Тарасу Шевченку, стало предметом судового розгляду. Чиновники управління комунального майна та приватизації міськради вирішили не подовжувати термін його оренди для товариства «Спадщина», чим викликали протест у колі патріотично налаштованих харків’ян. Скільки триватиме суд, уже названий українською громадою міста «справжнім політичним судилищем», не відомо. Але члени восьми громадських організацій, які теж знайшли прихисток у скромних і явно затісних для такої кількості активістів апартаментах, обіцяють «стояти до кінця». Якщо треба буде, кажуть, захищатимуть свій центр навіть у рукопашних боях.

Всі статті рубрики