Сотня тигрів на Хрещатику

21.11.2009
Сотня тигрів на Хрещатику

Як і минулого року, цьогорічна ялинка на Хрещатику буде «живою», а не синтетичною. (Фото з сайту mrc.net.ua.)

У столичній мерії розповіли, як готуватимуться до святкування Нового року. Вже до 10 грудня повинні прикрасити Майдан та Михайлівську площу, а до 17 грудня — оформити святкову ілюмінацію на Хрещатику та майдані Незалежності. Як і минулого року, вогні на головній ялинці країни урочисто запалять 19 грудня о 16.30. У цей час центром Києва пройде парад Дідів Морозів–волонтерів. «Монтаж ялинки на майдані Незалежності розпочнеться 4 грудня 2009 року, — розповів заступник голови київської міської державної адміністрації Віталій Журавський. — Цьогорічна ялинка буде «живою». Її висота сягатиме 35 метрів. Для оформлення 20–тонного металевого каркаса плануємо використати близько 450—500 ялинок».

Нагадаємо: екологи вже кілька років поспіль «воюють» зі столичною мерією: вимагаючи замінити «живу» ялинку на штучну. Втім у міськдержадміністрації підкреслюють, що деревця, з яких монтують величезну ялинку, надходять від планової санітарної вирубки дерев, яка не зашкоджує «зеленим легеням» України. Як розповів пан Журавський, сьогодні триває розробка нового світлодіодного дизайну ялинки та реставрація минулорічних прикрас, до яких додадуть тигрів — символ 2010 року. У КМДА мовчать, скільки коштуватиме міському бюджету цьогорічна красуня. Нагадаємо: монтаж та прикраси головної ялинки у 2008 році обійшлися місту орієнтовно у півмільйона гривень.

Як «розминку» перед новорічними святами столична мерія вирішила організувати різноманітні спортивно–розважальні заходи. Вже незабаром на майдані Незалежності встановлять льодову ковзанку. Деталі святкування новорічної ночі на Хрещатику наразі не розголошують. Відомо, що в цей час у столиці відбудеться новорічний концерт за участю відомих зірок шоу–бізнесу, виступ учасників проекту «Фабрика зірок–3», а на «десерт» — феєрверк.

 

У ДОРОГУ!

«Укрзалізниця» введе до свят 11 додаткових поїздів

Залізничні каси готові до штурму пасажирів. Нагадаємо, реалізація проїзних документів починається за 45 діб до відправлення потягів, відтак українці мають чудовий шанс заздалегідь купити потрібний квиток. Утім, як показує досвід, квитковий ажіотаж починається тоді, коли «проїзних» у касах уже немає. Саме тому залізничники закликають уже сьогодні планувати свої святкові поїздки.

Аби всі вчасно дістались місць, де святкуватимуть, залізниці України вже призначили 11 додаткових поїздів. Зокрема, три додаткові потяги курсуватимуть на Південно–Західній залізниці (№58/57 «Київ—Сімферополь», №282/281–182/181 «Київ—Сімферополь», №207/208 «Київ—Ужгород») та Придніпровській (№26/25 «Євпаторія—Москва», №69/70 «Бердянськ—Москва», №212/211 «Феодосія—Москва»); два на Одеській (№420/419 «Миколаїв—Київ», №432/431 «Одеса—Харків») і три на Південній залізниці (№175/176 «Харків—Сімферополь», №173/179–174/180 «Кременчук, Полтава—Київ», №277/278 «Харків—Київ»). Ще дев’ять потягів для поїздок в Україну завбачливо призначили й російські залізничники.