Лізе долар по драбині...

Лізе долар по драбині...

Коли я чую рекламу Воло­димира Литвина «Я дам країні новий курс», то так і хочеться відповісти шановному спікеру, що ми й без нього щодня спостерігаємо новий курс. На табличках біля «обмінок». Ще в середу купити долари там можна було по 8,55—8,65 грн. А вже вчора «зелені» продавали по 8,75—8,85. Точніше, робили вигляд, що продавали. Адже «зелені» в «обмінках» останні кілька тижнів не було, нема і, ймовірно, найближчим часом не буде. Вхопити якусь сотню доларів можна, лише чергуючи під обмінником на випадок, якщо хтось принесе туди свою валюту. Але таких обмаль: люди притримують зелені, курс якого стрімко наближається до позначки в 9 грн. Експерти кажуть, що це далеко не межа.

Місто без копійки

Місто без копійки

Констатувати цей дивний факт довелося особисто міському голові Івано–Франківська Вікторові Анушкевичусу. «Відповідно до рішення судів, відкрито виконавче провадження... Заблоковані всі рахунки (міськвиконкому), без винятку», — заявив він позавчора. Як пояснив градоначальник, свого часу один із підприємців міста незаконно побудував житло, 50% якого «благородно» передав на баланс міста. Не переймаючись законністю житла, його одразу розподілили між людьми у квартирній черзі, які отримали ордери на нові помешкання і справили новосілля. Аж тут підприємець пошкодував і вирішив забрати своє благородство назад. Він подав до суду на виконавчий комітет міськради, аби останній компенсував вартість наданого житла. Тоді суд і арештував усі рахунки виконкому.

Київ під перехресним вогнем

Київ під перехресним вогнем

Війна між акціонерною компанією «Київ­енерго» та Київською міською державною адміністрацією триває. Наступний хід зробила КМДА: якщо «Київенерго» не буде постачати електроенергію, незважаючи на борги, які має влада міста перед енергетиками, про що останні говорили неодноразово, погрожуючи відключенням, у них просто заберуть майно, яке енергетики орендують у міста. Згідно з розпорядженням №981 від 31 серпня, цей процес розпочнеться вже 15 вересня. «Київенерго» орендує у Києва ТЕЦ–5, ТЕЦ–6 та 12 районних котелень, магістральні лінії електропередач та розповсюджувальні теплові мережі. Їх передали в оренду ще на початку 2000–го. Передбачається, що «Київенерго» замінить нове комунальне підприємство «Київтеплокомуненерго».

«В Україні дуже красиві й розумні діти!»

«В Україні дуже красиві й розумні діти!»

Ніколетта Паваротті перейнялась долею українських дітлахів. Як повідомляє прес–служба благодійного фонду «Розвиток України», саме до них пані Паваротті на днях уперше завітала в Україну. «Ніколетта Паваротті перебувала в Україні три дні, — розповіла «УМ» піар–менеджер фонду Нонна Шмідік. — Спочатку вона побувала на церемонії відкриття «Донбас–Арени» 29 серпня, а в неділю відвідала два дитячих будинки, — дитячий заклад, що перебуває повністю під опікою фонду, та спеціалізований будинок для дітей із ВІЛ–інфекцією».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Перерваний експеримент юриста–мічурінця

Перерваний експеримент юриста–мічурінця

Донбас — регіон із найбільш густим населенням в Україні. Однак і тут можна знайти чарівні куточки, де до найближчого населеного пункту з ознаками державної влади — кілька десятків кілометрів. І навіть до сякої–такої автотраси з пристойним рухом — півтора десятка верст. Саме такий куточок знайшов для своїх аграрних «експериментів» 40–річний фермер із села Новоолександрівка Троїцького району. Як повідомляє відділ зв’язків із громадськістю Головного управління МВС у Луганській області — вихованець «одного з престижних юридичних вишів України». Слід гадати, юридична освіта тепер стане фермерові в пригоді, адже за найбільшу в Україні плантацію марихуани доведеться «віддуватися» в суді..

Спочатку — секс, потім — робота

Спочатку — секс, потім — робота

Колишня співробітниця Харківського плиткового заводу Світлана Помиляйко подала позов на шефа–італійця, звинувачуючи його у сексуальних домаганнях. Жінка каже, що керівник дизайнерського бюро, де вона пропрацювала сім років провідним фахівцем, схиляв її до інтимних стосунків. А коли та вкотре відмовила, пригрозив звільненням. За словами позивачки, вона не раз повідомляла керівництву підприємства про свої проблеми з начальником. Але адміністрація відреагувала на жіночий крик душі досить своєрідно, вказавши їй на прохідну. Причина банальна — чотирихвилинне спізнення на роботу. Тепер Світлана намагається виграти одразу дві судові тяганини. Тобто одним позовом прагне довести, що шеф таки переступив межу дозволеного; іншим — хоче відновитися на посаді дизайнера.

Всі статті рубрики