РАХУНКОВА ПАЛАТА

04.09.2009

33 мільярди доларів

складав державний борг України станом на липень. У Міністерстві фінансів зазначають, що впродовж січня—липня сума державного і гарантованого боргу України збільшилася у гривневому еквіваленті на 66,639 мільярда доларів в основному за рахунок отримання другого і третього траншів Міжнародного валютного фонду. При цьому у Мінфіні уточнюють, що державний зовнішній борг збільшився на 35,148 мільярда гривень (40,86%), а державний внутрішній борг збільшився на 19,115 мільярда гривень (42,79%).

 

37 мільйонів доларів

кредиту надасть Європейський банк реконструкції та розвитку компанії Odessa Terminal Holdco (OTH) в рамках проекту підтримки розвитку контейнерних перевезень і логістики в Одеському порту. Фахівці також зазначають, що збільшення пропускної спроможності сприятиме залученню інвестицій у розвиток портової інфраструктури. Окрім цього, ЄБРР придбає п’ять відсотків акцій компанії OTH, яка належить зареєстрованій у Франції приватній компанії, що є третьою за оборотом групою компаній у галузі контейнерних перевезень.

 

12,5 мільйона гривень

відсудили тепловики Запоріжжя у мешканців міста. За повідомленням прес–служби єдиного постачальника місту теплої та гарячої води — концерну «Міські теплові мережі», лише з початку поточного року тепловики були змушені звернутися до суду про стягнення заборгованості за спожиту теплову енергію з 720 позовами. Попри позитивні рішення Феміди тепловики попереджають, що залишок заборгованості на сьогодні є настільки значним, що загроза зриву опалювального сезону досі залишається. Зокрема, за 112 мільйонів гривень досі актуального боргу станом на 1 вересня тепловики вже відключили від теплопостачання 891 квартиру в ЗапоріжжІ.

 

1,97 мільйона мешканців

населяють Крим станом на I півріччя цього року, що свідчить про скорочення населення півострова протягом січня—червня на 1,7 тисячі осіб. За повідомленням Головного управління статистики АРК, загальне скорочення населення Криму обумовлене природним спадом кількості людей, яке частково компенсується за рахунок міграційних процесів. Статисти також констатують, що протягом I півріччя кількість новонароджених на півострові зросла на 7,3 відсотка, тоді як померлих скоротилася на 7,8%.

 

23,5 тисячі дітей

цього року переступили шкільний поріг у Києві, ставши першокласниками. Середні навчальні заклади отримали загальний «приріст» на дві тисячі першокласників більше, ніж минулого року. За повідомленням Головного управління з питань освіти і науки Київміськдержадміністрації, загалом у Києві навчаються 394 тисячі дітей різного віку, право на освіту яких забезпечують 528 загальноосвітніх шкіл, у тому числі 44 — приватні.

 

10 014 персональних даних

виборців України потребують змін, які вже доручила внести Центральна виборча комісія органам ведення Державного реєстру виборців. За повідомленням ЦВК, відповідну постанову одностайно ухвалили під час одного з останніх засідань, на якому члени ЦВК розглянули більше 437 звернень районних дер­жавних адміністрацій і міських рад із усіх регіонів України. Рішення про контроль над виправленням персональних даних про виборців покладено на Службу розпорядника Державного реєстру виборців.

 

120 білбордів

у столиці розміщені з порушенням Закону України «Про рекламу». І це лише чверть із 500 перевірених правоохоронцями рекламних щитів, а всього у Києві розташовані 24 тисячі таких об’єктів. За повідомленням столичної прокуратури, за внесеними документами прокурорського реагування на даний час знято рекламу з 83 конструкцій, частину носіїв демонтовано, а винних осіб органи контролю за благоустроєм уже притягнули до адміністративної відповідальності.

 

97 відсотків шкіл

Донецька підключені до інтернету, заявляють у Донецькій міській раді. Згідно з повідомленням, розповсюдженим її прес–службою, всі загальноосвітні навчальні заклади міста оснащені сучасними комп’ютерними класами, а до кінця поточного року влада планує завершити підключення до мережі інтернет і решту шкіл селища Моспіно.

У міськраді також додають, що для підготовки закладів освіти до початку нового навчального року в бюджеті міста було передбачено 1,1 мільйона гривень.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>