Хто не з нами, той Пинзеник!

Хто не з нами, той Пинзеник!

Життя у кабмінівських коридорах стає все веселішим та насиченішим. Як відомо, найцікавіше під час урядових засідань трапляється, коли двері до зали щільно зачиняють від журналістів. Під час вступного слова, коли Юлія Тимошенко виголошує у розставлені телекамери заготовлені спічі про успіхи й досягнення, міністри зазвичай старанно демонструють повний одобрямс. Але вже два тижні, як у це розмірене русло чиновницького етикету несподівано для всіх вривається міністр фінансів Віктор Пинзеник.

«Спробуйте ще раз»

«Спробуйте ще раз»

Сьогодні Верховна Рада має знову обирати собі Голову. У вівторок, не маючи погоджених кандидатур, депутати розійшлися працювати в комітетах до четверга. Станом на обід учорашнього дня визначеності з кандидатурою спікера, яку підтримала б більшість парламенту, не було.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Регіонали» — «блохи Януковича»

«Регіонали» — «блохи Януковича»

Учора зранку кримським депутатам, котрі поспішали на чергове пленарне засідання сесії своєї Верховної Ради, довелося мимохіть вислухати те, що про них думають особисто Сергій Шувайников — лідер «Російського фронту» свого імені, колишній депутат багатьох скликань, і декілька десятків «фронтових» активістів. «Теплі» слова спершу були озвучені на мітингу під стінами парламенту, а потім знайшли відповідне відображення і в його резолюції. Зокрема, такі: «Кримські «блохи Януковича» тільки уміють лити «крокодилячі сльози», обурюватися і таврувати київську «оранжеву» владу, коли при їх потуранні сьогодні активно проводиться українізація російськомовних шкіл і вузів Криму». До «блох Януковича» «російські патріоти» зарахували виборчий блок «За Януковича!», який становить більшість у ВР Криму й включає тутешні осередки Партії регіонів та партії «Російський блок».

Депутатські пристрасті — в інтересах виборців чи кланів?

Депутатські пристрасті — в інтересах виборців чи кланів?

Фракції «нашоукраїнців» і БЮТівців в Одеській облраді, які іноді спільними голосуваннями відстоювали не лише вузькопартійні, а й інтереси прогресивно налаштованої частини виборців регіону, зазнали нищівної поразки від депутатської більшості — місцевих «регіоналів», що давно блокуються з представниками ПСПУ та Партії пенсіонерів. 79 голосів «за» вистачило, щоб сформувати склад територіальної виборчої комісії без участі жодного представника одеських «помаранчевих». Відтепер, у разі потреби, виборчком зможе без жодних труднощів ухвалити будь–яке «актуальне» рішення, ініційоване «вітренківцями» чи «регіоналами».

«Червінця» розміняли

«Червінця» розміняли

Відповідне рішення Кабінет Міністрів ухвалив під час вчорашнього засідання. Ініціював розгляд проекту постанови «Про заходи з удосконалення системи управління підготовкою до проведення у 2012 році чемпіонату Європи з футболу» на засіданні уряду віце–прем’єр–міністр Іван Васюник. Таким чином, уряд перебирає на себе всі повноваження з організації фіналу європейського чемпіонату — іншим рішенням уряду створено Координаційне бюро у складі секретаріату Кабміну, яке очолив колишній перший заступник міністра сім’ї, молоді та спорту Ілля Шевляк. Також затверджено 17 національних координаторів з питань розвитку секторів спортивної інфраструктури. Окрім того, підготовкою України до Євро–2012 також займається Організаційний комітет під керівництвом Прем’єра Юлії Тимошенко.

Всі статті рубрики