НОВИНИ ПЛЮС

20.11.2008

Таємна зустріч Тимошенко і Сороса стала явною

Зустріч Прем’єр–міністра Юлії Тимошенко з міжнародним інвестором Джорджем Соросом, яка відбулася минулого тижня, була присвячена обговоренню проблем світової фінансової кризи. Про це в інтерв’ю «Українській правді» повідомив віце–прем’єр Григорій Немиря, який також був присутній на переговорах.Тоді про переговори на Бориспільській трасі під Києвом не було жодних офіційних повідомлень.

«Джордж Сорос, відомий фінансист, президент інституту «Відкрите суспільство», 8 листопада здійснив короткий візит до України на запрошення прем’єр–міністра Юлії Тимошенко. Зустріч була присвячена обговоренню проблем глобальної фінансової кризи та її наслідків для України», — сказав Немиря. «УП» припустила, що під час таємної зустрічі Тимошенко шукала в Сороса політичної підтримки, зокрема перед виборами Президента. Рандеву відбулося не в залі аеропорту «Бориспіль» для VIP–делегацій, а в ресторані, що належить БЮТівському депутатові Таріелу Васадзе.

Кабмін вимагає від КМДА знизити тарифи на проїзд

Перший віце–прем’єр–міністр Олександр Турчинов доручив Київській міській державній адміністрації привести тарифи на комунальний транспорт до обґрунтованого рівня, тобто зменшити принаймні вдвічі. Про це він заявив на нараді щодо попередніх підсумків перевірки обґрунтованості підвищення тарифів на транспортні послуги в Києві. Члени групи поскаржилися, що КМДА протидіє в отриманні об’єктивної інформації. Проте навіть отримані дані свідчать про необґрунтованість підвищення тарифів: зокрема, в 2,5 раза завищена рентабельність транспортних підприємств, величина пасажиропотоку занижена, приховуються реальні доходи від рекламної та орендної діяльності тощо. Турчинов доручив Державній податковій адміністрації перевірити діяльність підприємств «Київпастранс» та «Київський метрополітен» з метою ліквідації джерел тіньових доходів, виявлення реальних обсягів приховуваних надходжень та недопущення ухиляння від сплати податків.

Київський міський голова Леонід Черновецький, у свою чергу назвав заяви Турчинова популістськими.

Футбол і отруєння Ющенка

Колишній гравець збірної України з футболу Андрій Гусин дав свідчення у справі про отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка. На наступні допити запросили Каху Каладзе та Андрія Шевченка, які зараз грають у італійському клубі «Мілан».

«Так, такий факт дійсно був», — підтвердив Гусин у коментарі газеті «Коммєрсант–Україна». Він не уточнив, чим викликаний інтерес слідства до нього, адже давав підписку про нерозголошення, але зауважив, що не бачить у допитах «ні логіки, ні зв’язку... Узагалі кудись не туди вони поїхали».

Усі троє футболістів є друзями Тамаза Цинцабадзе — власника столичного автосалону з продажу машин преміум–класу, який був одним з учасників вечері на дачі колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка 5 вересня 2004 року, де, за головною версією, був отруєний Ющенко. У той день Цинцабадзе вів машину, в якій перебували Ющенко та Жванія.