«Регіонали» — «блохи Януковича»

20.11.2008

Учора зранку кримським депутатам, котрі поспішали на чергове пленарне засідання сесії своєї Верховної Ради, довелося мимохіть вислухати те, що про них думають особисто Сергій Шувайников — лідер «Російського фронту» свого імені, колишній депутат багатьох скликань, і декілька десятків «фронтових» активістів. «Теплі» слова спершу були озвучені на мітингу під стінами парламенту, а потім знайшли відповідне відображення і в його резолюції. Зокрема, такі: «Кримські «блохи Януковича» тільки уміють лити «крокодилячі сльози», обурюватися і таврувати київську «оранжеву» владу, коли при їх потуранні сьогодні активно проводиться українізація російськомовних шкіл і вузів Криму». До «блох Януковича» «російські патріоти» зарахували виборчий блок «За Януковича!», який становить більшість у ВР Криму й включає тутешні осередки Партії регіонів та партії «Російський блок».

Деякі спостерігачі пояснюють «антиянуковичівську» активність пана Шувайникова його зближенням з іншим блоком — Тимошенко.

А «блохи» того ж таки дня реабілітувалися. Парламент, де вони складають більшість, з–поміж п’ятнадцяти питань порядку денного (а всі вони були розглянуті й ухвалені за якихось п’ятдесят хвилин) проголосував за подання до Конституційного Суду України стосовно заборони трансляції російських телеканалів. Мовляв, Нацрада з питань телебачення й радіомовлення допустила порушення в частинах 1 і 2 статті 42 Закону України «Про ТБ і РМ».