Юрій Луценко: Якщо якийсь дурень cхоче роздавати хабарі, то, зрештою, втратить значно більше

Юрій Луценко: Якщо якийсь дурень cхоче роздавати хабарі, то, зрештою, втратить значно більше

— Пане Юрію, як міліція готується до запровадження нових правил дорожнього руху?

— У нас уже зараз, ще до запровадження жорстких штрафів, непогана картина — рік у рік радикально зменшується кількість ДТП, у тому числі зі смертельними наслідками. У цілому за рік — мінус 1300 трупів, поранених менше на десять тисяч. А кількість затримань водіїв за керування автомобілем у нетверезому стані за останні кілька днів зменшилася з традиційних 1400–1600 до менш ніж тисячі. Тобто люди вже починають готуватися до нововведень, стають дисциплінованішими.

Червоний листопад — оглянемось назад

Червоний листопад — оглянемось назад

Комуністи відзначили річницю свого Жовтня порівняно скромно, це важко було назвати навіть «святкуванням». Масового «завозу товаришів» з регіонів, як у попередні роки, не було. В акції взяли участь щонайбільше півтори тисячі людей, в основному похилого віку. Ані підвищення тарифів, ані економічна криза і пов’язані з нею скорочення працівників, ані нові драконівські штрафи на дорогах — подразники, які в цивілізованих країнах справді виводять на вулиці профспілки і ліві організації, українських комуністів не цікавили. Актуальні питання: «Фашизм нє пройдьот!», «Нєт рєабілітації бандєровцев!» та портрети Леніна, Сталіна, Жукова. Ну і, звісно ж, чинний президент звинувачується у всіх гріхах. Цього року взагалі важко було сказати, для чого ліві «вожді» знову витягли людей на вулиці.

«Революційний» розчерк пера?

«Революційний» розчерк пера?

Виявляється, є–таки меншість, яка святкує свій Жовтень у листопаді, причому в досить нетрадиційний спосіб. Замість покласти квіти до підніжжя бронзового «вождя світового пролетаріату», група осіб цієї ночі направилась до іншого пам’ятника — В’ячеславу Чорноволу, що розміщений на вулиці Грушевського у Києві. Молодики намагались облити монумент фарбою. Звичайно, червоною.

Скандинавська осінь

Скандинавська осінь

На нас чекає ідеальний уїк–енд, щоб насолодитись осіннім різнобарв’ям. Ясна суха погода, що встановилась у п’ятницю, протримається ще наступні три–п’ять днів. Тож наповнюйте термоси кавою і вирушайте в парк, сквер або просто за місто. Головне — повернутись дотемна, бо вночі буде вже справді зимно — від нуля до мінус двох градусів по всій Україні.

Великих упізнавайте по почерку

Великих упізнавайте по почерку

До Дня писемності і мови в Івано–Франківському краєзнавчому музеї відкрилася виставка «Багатство книги та магія письма», представлена двома розділами. У першому експонуються стародруки, серед яких — цінний оригінал «Русалки Дністрової», виданий у 1837 році, навчальні посібники та художня література ХІХ — першої половини ХХ століть.

Маневри з Мазепою

Маневри з Мазепою

Днями десятки полтавців, котрі прогулювалися Соборним майданом, побачили незвичну картину: поважні люди «тягали» за собою повномасштабний макет пам’ятника гетьману Івану Мазепі, намагаючись визначити оптимальне місце для його встановлення. Але ж, даруйте, депутати міської ради, котрі у серпні нарешті прийняли «історичне» рішення (тисячі їхніх земляків своїми підписами фактично змусили їх це зробити. — Авт.), бачили фото з «прив’язкою» до такого місця на тому майдані, зроблене самими авторами проекту — скульптором Миколою Біликом і архітектором Віктором Шевченком. Заперечень тоді ні в кого не виникало. Але...

Українські оглядини лондонського аукціону

Українські оглядини лондонського аукціону

Ще кілька років тому аукціонний дім Christie’s для нашої країни був чимось на зразок космічної субстанції — хтось колись там бував, привозив якісь новини, але для більшості людей ця планета і надалі залишалася далекою–далекою. Тепер же цю віддаленість обидві сторони взялися завзято ліквідовувати — третю виставку протягом року презентував днями Christie’s у Києві. Цього разу шедеври, які незабаром будуть виставлені на торги цього аукціонного дому, можна переглянути у фойє Національної філармонії. Вісімнадцять полотен всесвітньо відомих майстрів для публічного перегляду будуть доступні ще сьогодні.

Кривокулінський став Тимошенко. І косу відпустить?

Кривокулінський став Тимошенко. І косу відпустить?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

За останній квартал майже чотири тисячі українців звернулися в РАГСи з бажанням «стати кимось іншим». «Імена змінюють через немилозвучність, «експонуючи» свої політичні симпатії або просто з дивацтва», — констатують у Міністерстві юстиції. Справді хіба що на спір з друзями або готуючись рушити в божевільню, можна отак піти в РАГС і, замість Сашка Кравчука, назватися Сміхосем Клоуном (перше слово — замінило ім’я, друге — прізвище).

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ШТРАФбат на дорогах

ШТРАФбат на дорогах

Уже за тиждень українські водії за власну неуважність чи свідому недбалість за кермом сплачуватимуть значно вищі штрафи — 17 листопада вступають у силу прийняті парламентом зміни, що посилюють відповідальність учасників дорожнього руху. Водії намагаються вирахувати, скільки ж тепер доведеться платити «відступного» даішникам (а що братимуть — переконані всі). А Державтоінспекція обіцяє: хабарництво на дорогах зменшиться, надходження в бюджет за рік зростуть до двох млрд. гривень, та головне — вже зараз статистика засвідчила суттєве зменшення ДТП, адже водії бояться штрафів.

Пошито не з б/у

Пошито не з б/у

Ідею впорядкувати торгівлю секонд–хендом урядовці виношують давно. А протягом останніх місяців Міністерство економіки ретельно готувало проект постанови про заборону імпорту в Україну одягу та інших використовуваних виробів як давальницької сировини (з метою перешивки та переробки. — Авт.). Зазначимо, це була одна з головних схем потрапляння дешевого одягу в Україну. Інші шляхи завезення — під маркою «гуманітарної допомоги» чи «товарів, як були у використанні». Днями ж уряд затвердив відповідний проект постанови.

Всі статті рубрики