Війна триває. Тепер — пропагандистська

Війна триває. Тепер — пропагандистська

Учора до Цхінвалі прибув глава МЗС Росії Сергій Лавров, який мав на меті оформити встановлення дипломатичних відносин між РФ та Південною Осетією. Цей візит сам по собі мав би виглядати як демонстрація Росією сили у стосунках із Грузією та рештою цивілізованого світу, який не визнав незалежності Південної Осетії та Абхазії. Однак пан Лавров вирішив підлити олії у вогонь і зробити низку резонансних антигрузинських заяв. Зокрема, як передає ІТАР–ТАКС, Росію не влаштовує інтерпретація Грузією її зобов’язань, що стосуються виконання угод про незастосування сили щодо Цхінвалі і Сухумі, лише за умови визнання всіма Південної Осетії й Абхазії як частин Грузії.
«Це прямий відхід від домовленостей, які узгодив президент Франції Ніколя Саркозі від імені всього Євросоюзу, і така інтерпретація нас не влаштовує», — заявив міністр закордонних справ Росії. Якщо перекласти мову дипломатів загальнозрозумілою мовою, Лавров має на увазі, що позиція Росії така: план урегулювання «від Саркозі» буде виконуватися лише тоді, коли світ визнає незалежність Південної Осетії та Абхазії, маріонеткових прокремлівських режимів.

«Ви не пустили Віктора — ми не пустимо Петра!»

«Ви не пустили Віктора — ми не пустимо Петра!»

Між Україною й Росією триває «візова війна». Минулої п’ятниці на територію України не впустили депутата Державної Думи РФ Віктора Водолацького — представника фракції «Єдина Росія», який водночас є отаманом «Союзу козачих військ Росії й зарубіжжя» та отаманом військового козачого товариства «Всевелике військо Донське», заснованого указом президента РФ минулого року. Як повідомляє агенція «Ліга», пан Водолацький у складі делегації прямував на засідання «постійної міждержавної координаційної ради козачих отаманів Білорусі, Росії, України й Придністров’я», яке мало відбутися в суботу у Святогорській лаврі на Донеччині.

Росію виганяють з Європи

Росію виганяють з Європи

Після військової агресії в Грузії присутність російської делегації в залі засідань Парламентської асамблеї Ради Європи викликала сумнів у 24 депутатів ПАРЄ. Вони й подали запит про перегляд під час осінньої сесії ПАРЄ з 29 вересня по 3 жовтня повноважень російської делегації.

Смертельна екскурсія

Смертельна екскурсія

За повідомленнями представників єгипетських рятувальних служб, учора на одній із доріг на півдні півострова Синай в околицях міста Рас Садр відбулося лобове зіткнення автобуса з вантажівкою. Загинули семеро туристів і п’ятеро громадян Єгипту.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Боїнг» упав на місто

«Боїнг» упав на місто

«Він запалав ще в повітрі й падав, як вогняна комета», — розповідають мешканці пермських будинків, неподалік яких у ніч на 14 вересня розбився пасажирський літак «Боїнг 737–500» авіакомпанії «Аерофлот–Норд» (дочірня компанія «Аерофлоту»). У Росії цю катастрофу називають найбільшою за останні два роки. На борту авіалайнера, який здійснював рейс за маршрутом «Москва—Перм» і впав при заході на посадку, перебувало восьмеро членів екіпажу і 82 пасажири, з них 21 — іноземець. Шестеро загиблих були громадянами України. Також у списку пасажирів значаться дев’ятеро азербайджанців, громадяни Франції, Швейцарії, Латвії, Німеччини, Туреччини та Італії.

Всі статті рубрики