Queen. Знати, бачити, чути.

Queen. Знати, бачити, чути.

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Отже, правильні відповіді на запитання звучать так:

До нас приїхав Лувр!

До нас приїхав Лувр!

У «Софії Київській», а точніше у відреставрованому Будинку митрополита, весь тиждень кипіла робота: тут готувалися до відкриття виставки скульптур Людовика XIV, які прибули з Лувру. Варто зазначити, що українська столиця стала першим у світі містом, яке приймає шедеври з особистої колекції французького Короля–Сонця, відомого ще фразою «Держава — це я!». Досі експонати ніколи не покидали Лувр. Але французи все ж зважились на мандрівку.

Збуджена порожнеча

Збуджена порожнеча

У Львові з порожнечею проробляють різні фокуси. Інколи її декларують, як–от Влодко Кауфман у своєму весняному перформенсі на «Гогольфесті», а тепер випробовуватимуть на потенцію. З 15 по 21 вересня у Львові зберуться відомі сучасні художники з України, Польщі, Білорусі, Литви і на фестивалі «Тиждень актуального мистецтва «7» намагатимуться, за словами одного з ініціаторів проекту Влодка Кауфмана, «показати в одному місці «паралельне» мистецтво, світ, до якого не звик сучасний глядач». Акції художників матимуть одну спільну назву «Потенція Порожнечі».

АФІША

АФІША

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

На Queen, як у неволю

На Queen, як у неволю

— Просторий майдан Свободи Харкова тепер називають Queen City, тому що площі як такої тут більше немає. Одразу за монументальною постаттю Ілліча виросла найбільша в історії українських концертів сцена. Її ширина сягає 62 метрів, висота — 23, глибина майже 22 метри. Обабіч — офісні намети і територія, поділена на кілька зон для глядачів. На зведення концертного містечка інтернаціональна команда з чотирьохсот осіб із семи країн світу витратила майже тиждень. Сцену привезли з Бельгії дванадцятьма вантажівками, світлове обладнання та відеоекрани двома авіарейсами доставили з Великобританії, про звукову апаратуру подбали швейцарці. Для фахівців, які готували концерт, просто на майдані поставили великий намет із повним офісним інтер’єром. Тут і окремі кабінети, і коридори, і всі необхідні засоби зв’язку.

Німецька культурна окупація

Німецька культурна окупація

Із вересня по листопад Німецьке посольство в Україні разом із Гете–Інститутом проведуть по всій Україні низку культурних заходів. До Тижнів німецької культури в Україні німці готувалися останні п’ять років. Що з цього вийшло і на які результати вони очікують, «УМ» розпитала у першого секретаря Посольства Німеччини в Україні, «найбільш музичного дипломата і найдипломатичнішого музиканта» Жана П’єра Фрьолі, який у рамках фестивалю презентував свій джазовий компакт–диск «Тріо в Чернівцях», де зіграв партію на гітарі.

Всі статті рубрики