Queen. Знати, бачити, чути.

12.09.2008

Отже, правильні відповіді на запитання звучать так:

1. У якій країні народився Фредді Меркюрі і які його справжні ім’я та прізвище? Занзібар, Фаррох Бульсара.

2. У якому швейцарському місті на п’яту річницю смерті Фредді Меркюрі було відкрито меморіально–скульптурну композицію на його честь? Краєвид цього міста, в якому співак жив тривалий час, зображений на обкладинці альбому Queen «Зроблено в раю». Монтре.

3. Теперішній вокаліст групи Queen Пол Роджерс упродовж довгих сорока років був вокалістом кількох інших британських груп, зокрема двох, які вважаються легендами британської рок–музики. Назвіть їх. Free та Bad company.

4. Яка пісня групи Queen стала неформальним гімном спортивних змагань, урочистих заходів і навіть партійних з’їздів? We are the champions.

5. 2002 року в лондонському театрі «Домініон» відбулася прем’єра мюзиклу за мотивами пісень групи Queen, над яким працювали два музиканти групи — Браян Мей та Роджер Тейлор, а продюсером був американський актор Роберт Де Ніро. Мюзикл не сходить зі сцени до цього часу, його бачили в більш ніж 30 містах світу. Як називається пісня Queen, що дала назву мюзиклу? We will rock you («Ми вразимо вас»)

6. До якого фільму британського режисера Майка Ходжена в 1980 році Queen написали оригінальну музику? «Флеш Гордон».

Переможцями конкурсу стали:

Батуєв Олександр

Наумов Максим

Лобанов Володимир

Мандрик Маріян

Сімін Андрій

Московець Костянтин

Багмут Наталка

Seka

Михайло

Марія

Нагадуємо, що свої квитки на концерт переможці зможуть отримати сьогодні з 11:00 до 15:00 у Лариси Салімонович (т. 8–098–882–71–22) за адресою м. Харків, Московський проспект, 247, Будинок преси, 6 поверх, приймальня газети «Слобідський край». При собі мати посвідчення особи. (Учасники конкурсу Seka, Михайло та Марія, які надсилали відповіді електронною поштою, мають також надати пані Ларисі адресу своєї скриньки).

Щиро дякуємо всім, хто взяв участь у конкурсі для знавців і шанувальників творчості гурту Queen.