Білан уже в фіналі. Чекає на Ані Лорак

22.05.2008
Білан уже в фіналі. Чекає на Ані Лорак

Діма Білан. Фіналіст «Євробачення–2008».

«Україна не голосує», – час від часу на Першому національному повторював коментатор «Євробачення –2008» Тимур Мірошниченко. У вівторок у першому відбірковому півфіналі ми не маємо права голосу, бо наша голосиста Ані Лорак співатиме 22 травня. Тоді й українці своїх п’ять копійок вставлятимуть телефонним дзвінками і повідомленнями. А поки що ми лише споглядали, з ким матимемо справу у фіналі 24 травня. Відібрано 10 фіналістів із 19 учасників.

Прогнозовано пройшов росіянин Діма Білан із піснею Believe me. На українській вечірці в Белграді він часто повторював, що не ховатиметься за роботою і впливовістю продюсера. Хоче сам над собою працювати і приїхав винятково по перше місце. Якщо дуже захотіти, можна й перше місце мати. А він цього хоче, і, здається, Європа цього разу йому посприяє в здійсненні мрії. «Картинку» та ефектність трихвилинному номеру Білана забезпечували угорський скрипаль Едвін Мартон, а також світова зірка фігурного катання, олімпійський чемпіон Євгеній Плющенко. Спеціально для фігуриста на сцені був встановлений невеликий майданчик з пластиковим льодом. Але це тільки звучить так заманливо, насправді бракує і «хліба», і видовищ. Конкурсна пісня не дотягує, щоб стати європейським хітом, і шоу не настільки вражаюче, як анонсувалося. Ставки на перемогу Білана приймаються з коефіцієнтом 3,2. Після успішного півфіналу, мабуть, багато хто скористається нагодою підзаробити на впевненості росіянина.

Ті ж букмекери відзначили у фаворитах вірменку Сірушо з піснею Qele, Qele, на перемогу якої приймаються ставки з коефіцієнтом 6,0. Вона теж пройшла, а за нею до сьогодні ще без ставок мають шанс поборотися за місце у фіналі гаряча грецька співачка Каломіра, румунський дует Ніко і Влада, співак Лаку разом зі своєю сестрою Міреллою, які представляють Боснію і Герцеговину, фінська хеві–метал — група Terasbetoni, ізраїльський солдат Boaz, азербайджанський дует «ангелів» Ельнара і Саміра, полячка американського походження Айсіс Джі і норвезька сильна дівчина Марія.

Дивно, чому букмекери пропустили повз свій список ізраїльського співака? У Boaz сильний вокал, вдало підібрана пісня і головне для шоу – мужнє, по–справжньому чоловіче тіло. Як і годиться солдату ізраїльської армії. Свої мускули він підкреслив сорочкою з обрізаними рукавами. Білану ще довго треба ходити до спорт­залу, щоб хоч трохи набрати подібних форм.

Багато пристрасті там, де багато сонця. Греція не скаржиться на брак сонячної енергії, що й видно по Каломірі. Вона пристрасна, з милою усмішкою і на додачу з гарним вокалом. Азербайджанці, як для дебютантів, підготувалися чудово. Правда, у фіналі навряд чи ввійдуть до десятки, але шоу їхнє запам’ятається. І якщо через півроку запитають випадково, а хто ж там виступав від Азербайджану, пригадати чорного і білого привабливих «ангелів» буде неважко. Бо все ж таки добро перемогло, і наприкінці обоє в білих костюмах, Ельнара і Самара, заспівали дуетом.

Отже, з дистанції «Євробачення–2008» зійшли Чорногорія, Естонія, Голландія, Молдавія, Словенія, Норвегія, Андорра, Бельгія і Сан–Марино. До фіналу готуються Греція, Румунія, Боснія і Герцеговина, Фінляндія, Росія, Ізраїль, Азербайджан, Вірменія, Польща і Норвегія.