Ленін стояв струнко,

Ленін стояв струнко,

«Смерть катам! Героям — слава!» й інші подібні гасла разом із Державним гімном у виконанні місцевих активістів «Нашої України» та ще кількох патріотичних партій уперше пролунали вчора в центрі Полтави біля пам’ятника Леніну у «святий» для його прихильників день — 138–му річницю від народження. Щоправда, варто було юнакам підняти близько десятка синьо–жовтих державних прапорів, як вони одразу опинилися в оточенні агресивно налаштованих престарілих «політбійців» із червоними стягами Компартії та пов’язками Союзу радянських офіцерів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Кличко — чемпіон?

Кличко — чемпіон?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Як повідомляє УНІАН, це засвідчують останні дані опитування, проведеного нещодавно соціологічною компанією «Інтерсоціосистема». Отже, якби вибори відбулися найближчої неділі й проходили навіть в один тур, мером Києва став би Віталій Кличко. За нього віддали б свої голоси 32,6% опитаних, тобто кожен третій киянин. Чинний мер Леонід Черновецький набрав би 22,2% голосів, БЮТівець Олександр Турчинов — 6,7%, екс–мер Олександр Омельченко — 6,0%, нардеп із «НУНС» Микола Катеринчук — 5,5%. Цікаво, що, згідно з даними «Інтерсоціосистеми», якби мерські перегони проводилися в два раунди й у «фіналі» зустрілися б чинний міський голова й почесний чемпіон світу з боксу за версією WBC, то в другому турі Черновецький отримав би майже ту саму кількість голосів — 22,8%, натомість Кличко збільшив би кількість своїх прихильників (очевидно, що за рахунок інших кандидатів від «демократичного табору») до 42,1%.

Кияни не підуть на повідку політиків

Кияни не підуть на повідку політиків

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Із таких міркувань мусили б виходити ті політичні сили, які неконституційним способом вирішили навести «свій політичний порядок» у столиці, підмінивши волю виборців, вибір киян на політичну доцільність і амбіції окремих посадовців. На Києві, переконаний, певні політичні сили з допомогою Верховної Ради прагнули апробувати технологію знищення місцевого самоврядування. Але кияни вже на старті виборчої кампанії продемонстрували, що не підуть на повідку політиків, котрі знехтували їхніми інтересами та вибором в ім’я власних перспектив.

Концептуція

Концептуція

Сьогодні на засіданні Національної конституційної ради, яку сформував Президент, буде презентовано проект концепції нової Конституції. Над текстом концепції працювала робоча група, створена з числа членів ради. Тепер програмний документ обговорять широким колом учасників.

«Остання крапля» в «гарячій війні»

«Остання крапля» в «гарячій війні»

У коаліції «вже не холодна війна, а гаряча». Так вважає «НУНСівець» Іван Стойко, який зауважив, що БЮТ і «Наша Україна — Народна самооборона» «пішли на знищення — це видно по заявах і взаємних звинуваченнях, по намаганнях внести зміни до Конституції і скасувати або нівелювати інститут президентства». Пан Стойко також заявив, що «НУНС» порушуватиме питання про розпуск коаліції, якщо у Верховній Раді буде створена «конституційна» комісія, на чому наполягає Блок Тимошенко. Це, за словами «нашоукраїнця», стане «останньою краплею», але доти «НУ» «робитиме все для того, щоб досягнути перемир’я і не допустити розпаду коаліції».

Шалені їх атаки нам глибоко байдужі?..

Шалені їх атаки нам глибоко байдужі?..

Ще трохи і коаліція демократичних сил поховає саму себе не лише в парламентському, а й у політичному сенсі. Напевне, і в однієї, і в іншої складової колись єдиного «помаранчевого» табору є поважні причини звинувачувати колег–опонентів — у відстоюванні винятково власних, а не державних інтересів, у прагненні «потопити» нинішнього союзника заради довгоочікуваного злиття з іншим, у корупції, брехні, сприянні зовнішньому ворогу... Їх можна зрозуміти: кому ж вистачить терпіння мовчати, коли є нагода гучно тицьнути в таку помітну тобі соломинку в оці запеклого друга! Тим паче напередодні виборів: київських, дострокових парламентських, строкових президентських — неважливо. Бо вибори для нашого політикуму вже давно стали перманентним явищем. Тією атмосферою, в якій тільки й можливе життя людей, котрі інакше, ніж як на електорат, на нас із вами дивитися вже давно нездатні.

Всі статті рубрики