Законопроект про мобілізацію: президент і депутати грають у пінг-понг

16:56, 08.01.2024
Законопроект про мобілізацію: президент і депутати грають у пінг-понг

Питання в тому, що мобілізація - це не гра, на кону інтереси та безпека країни. (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Читаю дописи народних депутатів України про те, що Закон «про мобілізацію», який подав Уряд, не може бути підтриманий в такому вигляді.

 

Раніше я вже казав, що голосів в залі за нього поки немає.

 

Одні нардепи пишуть, що Уряд має відкликати свій Законопроект, і потім внести з усіма пропозиціями фракцій. Другі пишуть, що Законопроект буде підтриманий, якщо його подасть сам президент і візьме на себе всю відповідальність (читай негатив та падіння рейтингу) згідно закону України. Треті пропонують, щоб Законопроект внесли Зеленський, Залужний та Умєров.

 

А це взагалі дивно. Бо, якщо у президента та Кабміну є право на законодавчу ініціативу, то у Головкома його немає. І нардепи це повинні знати.

 

Але вся ця ситуація сталася через любов до простих рішень нашого найвеличнішого політичного лідера сучасності по версії Андрія Єрмака, який просто звільнив всіх військкомів і зірвав мобілізацію в Україні. А зараз нардепи бачать, як президент намагається дистанціюватися від будь-яких питань мобілізації, щоб не втрачати рейтинги, і не хочуть їсти це не смачне "їдло" самотужки.

 

Тож вони почали грати в "захист інтересів виборців". Але питання в тому, що це не гра, а на кону інтереси та безпека країни. І поки президент і депутати грають у законодавчій пінг-понг, то спливає час, а Кремль свої плани та дії на паузу не поставить. І це треба всім розуміти.

 

І все це сталося тому, що Зеленський і далі орієнтується на рейтинги та овації публіки, а також схильний до простих рішень. Все це не лише впливає на ситуацію, а ще й прораховується в Москві при плануванні своїх ІПСО. Тож, маємо проблему. Але вирішувати її треба сьогодні. Завтра може бути запізно.

 

Яке рішення? Президент повинен внести адекватний Законопроект про мобілізацію не лише з обов'язками громадян, а ще й з гарантіями їм від держави. А нардепи за нього повинні проголосувати. І всі повинні думати лише про інтереси України, а не про свої рейтинги. Без цього проблема не вирішиться.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комітет нацбезпеки розлядає законопроєкт про мобілізацію