«Найдовша подорож» Оксани Забужко про дорогу українців у кілька століть

13:12, 18.12.2022
«Найдовша подорож» Оксани Забужко про дорогу українців у кілька століть

«Найдовша подорож» Оксани Забужко вийшла у видавництві «Комора». (facebook.com/komorabooks)

«Найдовша подорож» Оксани Забужко - це не лише про її мандрівку, яка почалася 23 лютого і досі не завершилася. Це про нашу, українців, дорогу, що почалася кілька століть тому і досі триває.

 

Подорож до самих себе, до свободи. Про те і тих, хто не дає нам рухатися нею - російську імперію та росіян. Адже наша здатність рухатися вперед - виклик тим, хто не лише сам завмер у розвитку, але й хоче, щоб завмерли інші. Завмерли, або померли за те, що насмілилися бути іншими.

 

Нині мільйони людей у світі хочуть почути відповідь на питання «чому сталася ця війна?». Розлого і переконливо пояснює нова книга Забужко. Тут те, що вона розповідає у сотнях інтерв’ю та презентацій. Соковитими, притаманними їй словами, довгими забужківськими реченням, сповненими рівно ж емоціями та фактами. Все те, що ви хотіли почути від Забужко, якби вона врешті мала можливість розмови,  не обмеженої часом етеру.

 

Добре, що  відповідь на найважливіше питання сучасності українці почують саме від найкращої української письменниці. Ще краще, що завдяки перекладам багатьма мовами саме від неї цю відповідь почують у світі.

 

Дякую, пані Оксано, що не лише самі сміливо долаєте цю важку дорогу, але й іншим допомагаєте побачити подоланий шлях. Без оглядання назад  неможливо дійти до мети.

 

Дякую Видавництву "Комора" за чудову книгу.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Думка Віктора Ющенка про вражаюі новели Катерини Пилипчук