Війна, яка змінила нас: Вражаючі новели Катерини Пилипчук

12:22, 20.11.2022
Війна, яка змінила нас: Вражаючі новели Катерини Пилипчук

Катерина Пилипук та Віктор Ющенко. (facebook.com/pylypchukkateryna)

Шановні Українці, мав приємну зустріч із молодою українською письменницею Катериною Пилипчук, яка подарувала мені свою дебютну збірку оповідань "Війна, яка змінила нас..."

 

Одна з новел Катерини — «Голодомор», - вразила мене ще, коли цей текст на глибоку для нашого народу та болісну тему, трапилась мені на очі на теренах фейсбук.

 

Сьогодні, пані Катерина презентувала мені перший примірник своєї книги.

 

Мене вразила обкладинка, що промовляла до мене з глибини української сутності — бути вірним своїй землі. 

 

Ми мали надзвичайно глибоку та змістовну розмову з письменницею про наше коріння, яке сягає глибини тисячоліть, про той ген нашої нації, який живе у кожному українці та прокидається зараз у цій війні. Про неабиякий потенціал української культури та традицій нашого народу, що потребує якісної комунікації та презентації у світі.

 

Пані Катерина написала книгу про долі різних українців, що є героями цієї війни і на мою думку, саме про це потрібно говорити сьогодні із світом, говорити із кожним українцем, говорити із дітьми, що зростають у наших родинах.

Мені надзвичайно приємно, коли я зустрічаю таких просвітлених дітей з українською душею, які будуть нести наш вогонь української слави по усьому світу, нести українське слово, душу, віру, культуру, якою б мовою воно не промовлялось.

 

Переконаний, що письменницька місія у ці буремні часи — говорити світові правду про те, якою є Україна та Українці. Про їх славетний подвиг, що стане оспівуватися у віках!

 

Слава Україні!

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В музеї Ющенка в Нових Безрадичах експонується знищена техніка рф.