Воєнному стану - ТАК! Скасуванню виборів - НІ!

16:08, 26.11.2018
25 листопада в районі Керченського протоки відбувся черговий нахабний акт російської агресії проти України. Зухвалі дії російських військових викликали потужну хвилю обурення українських громадян, патріотично налаштованих політиків та наших західних союзників. Україна має мобілізуватись і дати достойну відсіч агресору. Також ми повинні зробити все необхідне, щоб якомога скоріше визволити з полону наших моряків, які гідно виконали свій військовий обов’язок.
 
Із ситуації, що склалася, ми зобов’язані зробити чіткі та адекватні висновки. Хто ще сподівався на можливість домовитись з Росією, повинен зрозуміти: з імперією зла не можливо дружити. З агресором не домовляються, йому дають по зубах.
 
Гібридну війну не можна виграти гібридним миром. Намагання улестити агресора призводить лише до того, що він ще більше нахабніє. Статус Азовського моря як внутрішніх вод був значною поступкою Росії у 2004 році. Тоді багато хто з українських політиканів переконував у необхідності вираховування інтересів Москви. Говорив, що її не варто дражнити. І що ми отримали в результаті цього "компромісу"?! Підступну, потворну гібридну війну!
 
Не ми розпочали цю війну, але ми зобов’язані в ній перемогти. Іншого нам не дано. Для цього ми повинні зрозуміти, що Україна потребує модерної армії з надсучасним озброєнням. На суходолі, у повітрі та на морі. Нашим Військово-морські силам потрібні швидкісні судна, а не "чудо-техніки", яке випускає всім відоме підприємство на Рибальському.
 
Нарешті, головне. Не можна дозволити, щоб належна відсіч знахабнілому агресору була використана для згортання демократії та обмеження конституційних прав громадян. Воєнний стан вводити, безумовно, потрібно. У першу чергу для того, щоб мобілізувати економіку та зміцнити обороноздатність країни. Але в жодному разі не для того, щоб на цій підставі скасувати чи відкласти вибори.
 
У цьому контексті сьогоднішнє засідання Верховної Ради стане тестом на патріотизм, на зрілість та відповідальність. Індикатором стане кількість голосів, які будуть подані за введення воєнного стану. Конституційна більшість стане свідченням здатності політичних сил до консолідації. Це буде гарним сигналом для всіє країни, для наших союзників. Тоді як кожен, хто утримається чи проголосує проти, отримає довічне тавро "зрадник України".
 
Разом з цим, конституційна більшість є ефективною запорукою того, що легітимні дії, спрямовані на захист країни, не будуть використані для задоволення кон’юнктурних потреб політиканів. Цього не має статися за жодних обставин і саме в цьому вирішальну роль повинно відіграти громадянське суспільство.
 
Воєнному стану - ТАК!
 
Скасуванню виборів - НІ!
 
  • Закон про мобілізацію поганий і запізнілий

    Нині ми отримали не просто поганий, а ще й запізнілий закон, який не посилить мобілізацію нових захисників, але цілком може послабити мотивацію тих, хто захищає країну вже не перший рік. >>

  • Мобілізація: чотири болючих питання

    Відповідати за мобілізацію мають вмотивовані та компетентні люди. Міноборони та ТЦК нічого не роблять, чекають на добровольців та тих, кого інколи хапають у бусік. >>

  • «Руський мір» інспірує в США неомаккартизм

    На берегах Потомаку не повинні забувати, як після другої світової війни Білому дому довелося долати поширення комуністичної ідеології колишнього СРСР створенням сумнозвісної комісії сенатора-республіканця ( ! ) Джорджа Маккарті із розслідування антиамериканської діяльності. >>

  • Чому Ізраїлю на відміну від України вдається тримати увагу світу

    Позитивні лицеміри бідкаються через чергову надану США високотехнологічну допомогу Ізраїлю - і традиційно не бачать причин чому ж Ізраїлю на відміну від України вдається тримати увагу найпотужнішої держави світу. >>