У Києві планують нову хвилю перейменування вулиць - КМДА

11:28, 27.04.2022
У Києві планують нову хвилю перейменування вулиць - КМДА

Перейменування вулиць у Києві набирає нових обертів. (facebook.com/kyiv.city.council)

У Києві столична влада продовжує збирати пропозиції киян щодо нових назв міських об`єктів.  Жителі Києва в рамках дерусифікації міських об’єктів пропонують перейменувати вулицю Пушкінську на вулицю Європейську, а також вулицю Льва Толстого на вулицю Полку «Азов».

 

Як інформує УМ, подібні ініціативи мешканців міста підтримала депутатка Київської міської ради Олеся Пинзеник, яка направила офіційні звернення Київському міському голові Віталію Кличку.

 

«Зараз ми зі зброєю в руках виборюємо наше європейське майбутнє на полі бою проти російського агресора. Наразі необхідно зменшити інформаційний та культурологічний вплив московського наративу на світогляд киян.

 

Ми маємо створити передумови для унеможливлення агітаційно-пропагандистської діяльності країни-агресора у столиці та деколонізувати топоніміку в місті Києві. Для того, щоб побудувати нову європейську державу необхідно позбутись радянського минулого та підтримати громадську ініціативу щодо перейменування вулиці Пушкінської на вулицю Європейську», — зазначила Олеся Пинзеник.

 

Крім цього під перейменування також підпадає суміжна до вулиці Пушкінської вулиця Льва Толстого. Тому мешканці надіслали пропозицію щодо перейменування вулиці Льва Толстого на вулицю Полку «Азов». На карті міста це стане своєрідним символом боротьби народу за єдність, суверенітет та незалежність України на шляху до світлого європейського майбутнього.

 

Депутатка додала, що необхідно розглянути громадські ініціативи щодо перейменувань двох вулиць у столиці та провести рейтингове електронне голосування.

 

Повний список обʼєктів, які планується перейменувати, а також зразок оформлення обґрунтування щодо нових назв можна знайти за посиланням. Кияни можуть надавати свої пропозиції до 1 травня поточного року.

 

Як повідомляла УМ, центральний монумент робітників у композиції Арки дружби народів нарешті демонтували у Києві у вівторок ввечері, 26 квітня.

 

Загалом в списку кандидатів на демонтаж загалом 60 назв пам’ятних знаків столиці.