Закарпаття — рай для гурманів: місцеві спеціалітети для туристів і не тільки
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Яблучний пиріг (ВСЕ ПРОСТО)
Творча фантазія сучасних кондитерів вже встигла перетворити яблучні десерти на справжні витвори кулінарного мистецтва. Але далеко не всі сучасні господині зважуються експериментувати із складним підбором продуктів.
Саме для них ютуб-канал «Все просто» пропонує напрочуд бюджетний варіант яблучного пирога, який готується швидко і легко.
Інгредієнти:
- яблука - 300 г;
- яйця - 1 шт;
- борошно - 160 г;
- молоко - 120 мл;
- цукор - 100 г;
- ваніль - 10 г;
- олія - 40 г;
- розпушувач - 1 ч.л.
.
Неочищені яблука поріжте на скибочки так, аби вони за формою нагадували мандаринові дольки, полийте їх лимонним соком і добре перемішайте.
Для приготування тіста необхідно взяти одне яйце, додати звичайний та ванільний цукор і ретельно збити міксером.
Далі влийте у цю суміш молоко та олію і знову збийте.
Борошно слід розділити на дві частини. Одну з них з’єднайте з основними інгредієнтами, додавши розпушувач. А потім у перемішану масу висипте решту і те ж збийте в аналогічний спосіб.
Деко перед випіканням слід змастити олією. У підготовлену форму вилийте негусте тісто, після чого покрийте його поверхню яблуками. Кожну дольку краще викласти окремо для того, аби начинка рівномірно наповнювала пиріг і мала красивий вигляд.
Випікають десерт при температурі 180 градусів, протягом 35 хвилин.
Читайте також, як смачно приготувати картоплю по-домашньому.
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Лікарі-дієтологи радять з’їдати бодай два яблука на день у будь-яку пору року, аби забезпечити організм вітаміном С, залізом, клітковиною, іншими корисними та поживними елементами. >>
Небагато сімей знаходять час для приготування домашнього квасу. Більшість українців віддають перевагу покупній продукції в ПЕТ-тарі, виготовленій на українських заводах. >>
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
У селі Буша на Вінниччині цей рецепт дерунів називають «Сліпою рибою» >>
Багато рецептів, описаних античним кулінаром-гурманом Марком Ґавієм Апіцієм, вже встигли адаптувати сучасні майстри до наших реалій >>