Райські плоди: топ-3 рецепти десертів із яблуками
Лікарі-дієтологи радять з’їдати бодай два яблука на день у будь-яку пору року, аби забезпечити організм вітаміном С, залізом, клітковиною, іншими корисними та поживними елементами. >>
Цю страву можна приготувати і в мультиварці, і в звичайному сотейнику.
Картопля давно стала царицею нашого столу, тому її завжди хочеться приготувати з найкращих продуктів.
Ютуб - канал «Марусина кухня» пропонує класичну печеню зі свининою, де гармонія смаку досягається без особливих зусиль і затрат.
Інгредієнти:
- картопля - 600 г;
- м’ясо - 400 г;
- цибуля - 1 головка;
- морква - 1 шт;
- вода - 200 мл;
- часник - 2-3 зубчика;
- лавровий лист - 2 шт.
Цю страву можна приготувати і в мультиварці, і в звичайному сотейнику. Якщо ви обрали перший спосіб, то виставте програму «Смаження» на 15 хвилин.
Далі влийте на дно трохи олії і викладіть м'ясо, порізане кубиками середнього розміру. Коли свинина набуде золотистого кольору, додайте подрібнену цибулю, потерту моркву, добре перемішайте і залиште смажитися ще 5-7 хвилин.
Очищену картоплю теж слід нарізати невеликими кубиками. Потім викладіть її поверх м’яса рівномірним шаром, додайте сіль та мелений перець за смаком і залийте водою так, аби рідина повністю не покрила верх продуктів.
Виставте програму «Тушкування» на 40 хвилин. Але за 10-15 хвилин до завершення не забудьте покласти до печені лавровий лист і товчений часник. Найкраще така картопля смакує після того, як трохи настоїться.
Якщо цю страву ви хочете приготувати звичайним способом, то м'ясо підсмажте на сковорідці.
А потім викладіть його до сотейника з рештою інгредієнтів у тій же послідовності, що описана вище. За 40 хвилин домашня смакота теж буде готовою.
Лікарі-дієтологи радять з’їдати бодай два яблука на день у будь-яку пору року, аби забезпечити організм вітаміном С, залізом, клітковиною, іншими корисними та поживними елементами. >>
Небагато сімей знаходять час для приготування домашнього квасу. Більшість українців віддають перевагу покупній продукції в ПЕТ-тарі, виготовленій на українських заводах. >>
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
У селі Буша на Вінниччині цей рецепт дерунів називають «Сліпою рибою» >>
Багато рецептів, описаних античним кулінаром-гурманом Марком Ґавієм Апіцієм, вже встигли адаптувати сучасні майстри до наших реалій >>
Що не кажіть, але патриції Стародавнього Риму таки зналися на м’ясі. Принаймні рецепти із найдавнішої кулінарної книги, яку, за легендою, уклав античний повар-гурман Марк Ґавій Апіцій, тому красномовний доказ >>