Рецепт з Буковини: як приготувати неймовірні ескалопи під маринадом

12:37, 30.04.2022
Рецепт з Буковини: як приготувати неймовірні ескалопи під маринадом

Ескалопи під маринадом (Ютуб-канал Костянтина Грубича)

         Багато рецептів, описаних античним кулінаром-гурманом  Марком Ґавієм Апіцієм, вже встигли адаптувати сучасні майстри до наших реалій. У результаті кухня Давнього Риму (часи імператора Тіберія), стала більш зрозумілою і доступною, але при цьому не втратила власної самобутності.

 

                  Одну з таких страв приготувала на ютуб-каналі Костянтина Грубича  жителька БуковиниФелічія Первісник. Нехай ці ескалопи не лякають вас своєю нетутешньою назвою, бо з французької мови вони перекладаються як кругла частина найкращої вирізки свинини або яловичини.

 

 

                Інгредієнти:

 

-  свиняча вирізка           -  1 кг;

-  бульйон                      -  ½ склянки;

-  червоне вино             -  ½ склянки;

-  суміш перців               -  0,5 ч. л.;

-  коріандр                      -  0,5 ч. л.;

-  яблучний оцет              -  2 ч. л.

 

 

         Особливість цієї страви полягає у тому, що порізане на крупні шматки м’ясо перед смажінням не панірують і не солять, але дають йому настоятися у спеціальному маринаді.

 

         Пані Фелічія каже, що давньоримські ескалопи чимось нагадали їй буковинські «медальйони», але свинину для цього блюда не відбивають і не змочують у клярі.

 

         Для маринаду змішайте курячий бульйон з вином та усіма перцями, додайте яблучний оцет, залийте м'ясо цією заправкою й поставте настоюватися протягом 4 годин.

 

         Смажити ескалопи потрібно так, аби кожен шматочок підпікся з усіх боків, тому не варто усю порцію відправляти на одну сковорідку. У результаті ви отримаєте дуже ніжну, запашну і надзвичайно смачну печеню.

 

           

Дивіться також рецепт ароматного курчати у часниковому соусі.