Місяць арешту: Навальному обрали запобіжний захід

17:12, 18.01.2021
Місяць арешту: Навальному обрали запобіжний захід

Російського опозиціонера взяли під варту на 30 діб.

Олексію Навальному, якого затримали у аеропорту "Шереметьєво" після повернення з Німеччини, 18 січня у приміщенні поліцейського відділку міста Хімки обрали запобіжний захід. 

 

Як інформує УМ, судове засідання провели прямо у відділку поліції, повідомляє "Новая газета".

 

Раніше захисниця Навального попросила відведення судді, прокурор був проти. Після деякого часу роздумів суддя відхилила відведення – мовляв, воно надумане й необґрунтоване. Прокурор просив для політика 30 діб арешту. Суддя погодився.

 

 

Перед оголошенням рішення суду під відділення прийшли люди, аби підтримати опозиціонера. Вони скандували: "Ми тут влада!".

 

 

 

Крім того, на прохання опозиціонера про "щось почитати" поліцейські дали йому книгу. На фото видно, як Навальний тримає у руках "Разделяя боль"..

 

Додамо, що захисники російського опозиціонера Олексія Навального від ранку 18 січня довго намагалися потрапити до нього у поліцейський відділок у Хімках.
Згодом стало відомо, що після кількох невдалих спроб адвокатку Ольгу Михайлову все ж пустили до політика.

 

А Вадим Кобзев – інший захисник – отримав повідомлення про обрання запобіжного заходу перед самим засіданням.

 

Як повідомляла УМ,  Навальний відреагував на засідання у відділку поліції , зазначивши, що не розуміє, що відбувається:: "Дід у бункері настільки всього боїться, що демонстративно розірвали й викинули на смітник кримінальний кодекс Росії", - заявив політик.

 

Опозиціонер 17 січня повернувся в Москву з Німеччини, де він проходив лікування та реабілітацію після отруєння. У Росії раніше заявляли про плани затримати політика, коли він прибуде в країну. Причиною є начебто фігурування у справі "Ів Роше" 7-річної давності. Літак, у якому перебував Навальний, приземлився не у "Внуково", як планували, а в "Шереметьєво" Літак із Навальним сів у “Шереметьєво”, мав – у “Внуково”.

 

В аеропорту опозиціонера затримали. Вночі його перевезли до підмосковного міста Хімки у відділення поліції.
 
 
Адвокати 18 січня довго не могли потрапити до Навального.
 
 
Нагадаємо, німецькі експерти виявили в організмі Навального сліди отруєння нервово-паралітичним речовиною групи "Новічок". Лабораторії Німеччини, Франції та Швеції, а також експерти Організації по забороні хімічної зброї підтвердили факт отруєння.

 

У грудні автори спільного розслідування The Insider, Bellingcat і CNN за участю Der Spiegel прийшли до висновку, що замах на Навального вчинила в Томську спецгрупа з восьми оперативників ФСБ із секретного підрозділу відомства, які діяли під прикриттям Інституту криміналістики ФСБ.

 

Світові лідери та політики відреагували на затримання Навального. Зі світових столиць лунають заклики звільнити Навального та критика дій російської влади.