До аеропорту Внуково у Москві зігнали силовиків і автозаки через повернення Навального

12:06, 17.01.2021
До аеропорту Внуково у Москві зігнали силовиків і автозаки через повернення Навального

Автозаки у Внуково зігнали перед прильотом Навального для його прихильників.

Чисельні свідки помітили автозаки поблизу московського аеропорту Внуково ще зранку в неділю.

 

Саме до цього аеропорту має прилетіти з Німеччини опозиційний політик Олексій Навальний, якого раніше отруїли в Росії.

 

Як передає Україна молода, про безпрецедентні заходи російських силовиків у Внуково повідомляють видання «Медуза», «Фонтанка», «Новая Газета» та інші.

 

За даними журналістів, у зв'язку з прибуттям Навального силові структури в Москві, Петербурзі та інших великих містах приведені в стан підвищеної готовності.

 

При цьому, на робочих місцях знаходиться практично весь особовий склад Центрів "Е" МВС, відділів по боротьбі з тероризмом і екстремізмом регіональних управлінь ФСБ, а також підрозділи Росгвардії.

 

В аеропорту Внуково, куди прилітає Навальний, ще з суботи чергує поліцейське посилення.

 

Такі заходи вжито у зв'язку з тим, що за даними силовиків, близько 6 тисяч прихильників Навального мають намір його зустрічати біля аеропорту.

 

 

Станом на ранок неділі відомо, що силовики в Петербурзі вже затримали принаймні 8 осіб, які планували зустрічати Навального у Внуково. Зокрема, вранці 17 січня в аеропорту "Пулково" перед посадкою на рейс до Москви затримали головного редактора телеграм-каналу "Агіт Росія" Павла Іванкіна і ще двох активістів - Олексія Барича і Олександра Края.

 

Як повідомляла «УМ», 20 серпня 2020 року Навальному стало зле в літаку, коли він повертався з Томська в Москву. Авіалайнер здійснив вимушену посадку в аеропорту Омська. Опозиціонер у стані коми був доставлений в реанімацію місцевої лікарні, а через два дні його відправили до Берліна.

 

Німецькі експерти виявили в організмі Навального сліди отруєння нервово-паралітичним речовиною групи "Новічок". Лабораторії Німеччини, Франції та Швеції, а також експерти Організації по забороні хімічної зброї підтвердили факт отруєння.

 

У грудні автори спільного розслідування The Insider, Bellingcat і CNN за участю Der Spiegel прийшли до висновку, що замах на Навального вчинила в Томську спецгрупа з восьми оперативників ФСБ із секретного підрозділу відомства, які діяли під прикриттям Інституту криміналістики ФСБ.