Олексія Навального хотіли «добити» після отруєння «Новачком»

12:20, 13.12.2020
Олексія Навального хотіли «добити» після отруєння «Новачком»

Олексій Навальний вижив, і операція з його усунення не була завершена.

Російського опозиціонера Олексія Навального намагалися отруїти другою порцією отрути в російському Омську перед його відправкою в Берлін.

 

Як передає Україна молода, про це повідомляє The Sunday Times, посилаючись на джерела західних розвідках.

 

Стверджується, що після першої спроби отруєння препаратом «Новачок» Олексій  Навальний вижив, і операція з його усунення не була завершена. Опозиціонеру вдалося вижити завдяки своєчасній медичній допомозі: бригада швидкої ввела йому атропін, що врятувало політику життя.

 

Передбачається, що російські силовики намагалися "добити" опозиціонера другою порцією отрути, поки він не опинився в безпеці в берлінській клініці.

 

"Джерела в німецьких спецслужбах повідомили своїм колегам з Великої Британії, що нападники здійснили ще одну атаку, поки Навальний лежав у штучній комі, перш ніж його відправили медичним рейсом до Німеччини», - йдеться у матеріалі.

 

За неофіційними даними, російські силовики прибули в Омську лікарню, де лежав Навальний, і облаштували собі базу в кабінеті головного лікаря.

 

Як повідомляла «УМ», 20 серпня Навальний повертався до Москви з Томська, під час польоту йому стало зле, літак екстрено сів в Омську. Навального госпіталізували. Через два дні його евакуювали з Омська в Німецьку клініку Charite.

 

4 вересня стало відомо, що експерти Мюнхенського інституту фармакології і токсикології Збройних сил ФРН знайшли сліди отруйної речовини з групи "Новачок" в крові, сечі і на шкірі Навального. Факт отруєння політика "Новачком" також підтвердили інші експерти.

 

10 вересня Навальний вийшов з коми.

 

1 жовтня в інтерв'ю німецькому виданню Der Spiegel Навальний заявив, що за спробою його отруєння "новачком" стоїть особисто президент РФ Путін. Він також повідомив, що має намір повернутися в Росію.