Отруєння Навального: пляшку з «Новачком» знайшли у його готельному номері в Томську

12:16, 17.09.2020
Отруєння Навального: пляшку з «Новачком» знайшли у його готельному номері в Томську

2 вересня німецький уряд заявив, що Навального отруїли "Новічком"

Пластикову пляшку з-під води, на якій потім в німецькій лабораторії виявили сліди речовини з групи «Новачок», вилучили з готельного номера російського опозиціонера Олексія Навального.

 

Як інформує УМ, про це повідомив його Фонд боротьби з корупцією в Instagram.

 

«Це пляшка з номера в томському готелі, де зупинявся сам Навальний і вся наша знімальна група. [...] Майже відразу співробітники ФБК, які залишилися в Томську, дізналися про те, що трапилося [з Навальним у літаку під час польоту до Омська]. У цей момент була зроблена єдина можлива річ. Вони викликали адвоката, піднялися в номер, з якого тільки що виїхав Навальний, і почали фіксувати, описувати і упаковувати все, що там знайшли. В тому числі, і пляшку з-під готельної води», — заявили представники ФБК.

 

 

 

 

Після цього вони вирішили забрати все, що може стати у нагоді й передали це лікарям з німецької клініки «Шаріте».

 

«Через два тижні саме на пляшці з томського номера німецька лабораторія виявила сліди «Новачка». А потім ще три лабораторії, які брали аналізи у Олексія, підтвердили, що Навальний був отруєний «Новачком». Саме їм. Тепер ми розуміємо: це було зроблено до того, як він покинув свій номер, щоб поїхати в аеропорт», — зазначили у Навального.

 

Як повідомляла «УМ», 2 вересня німецький уряд заявив, що Навального отруїли "Новічком". Сліди нервового агента в організмі опозиціонера виявили в спеціальній лабораторії Бундесверу.

 

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель не має сумнівів, що Олексія Навального отруїли, бо намагались змусити замовкнути, і в зв'язку з цим очікує відповідей на "серйозні запитання" від уряду Росії.