Трамп відповів на свідчення Сондленда: я від України нічого не хотів

20:49, 20.11.2019
Трамп відповів на свідчення Сондленда: я від України нічого не хотів

Президент США Дональд Трамп заявив, що нічого не вимагав від України і зазначив, що не дуже добре знає посла в ЄС Гордона Сондленда, який давав сьогодні свідчення у справі про імпічмент.

 

Про це повідомляє ВВС.

 

Трамп звернувся до журналістів перед Білим домом. Він не відповідав на питання, а замість цього читав  уривки зі свідчень і свою письмову заяву із блокнота.

 

"Що ви хочете від України?" - він питає мене. "Я продовжую чути всі ці різні ідеї і теорії". Це - посол Сондленд говорить зі мною ... Чого ви хочете, чого ви хочете? Це була дуже коротка і різка розмова, яка у нього була зі мною", - сказав Трамп.

 

"Він продовжує, "чого ви хочете?". Ось моя відповідь. Ви готові? У вас є камера? "Я нічого не хочу. Це те, що я хочу від України". "Я нічого не хочу". Я сказав це двічі", - додав він.

 

Президент США також заявив, що насправді він не дуже добре знає Сондленда: "Я не дуже добре його знаю. Хоча, схоже, він хороший хлопець".

 

Як повідомляла УМ, посол США в ЄС Гордон Сондланд заявив, що Трамп обумовив зустріч з Президентом України Володимиром Зеленським у Білому домі його готовністю почати розслідування щодо супротивників Трампа, включаючи колишнього віце-президента Джо Байдена, доручивши Руді Джуліані домагатися надання "послуги за послугу".

 

 

Нагадаємо, у США оголосили про запуск процедури імпічменту президенту Дональду Трампу через ймовірний тиск на президента Володимира Зеленського під час телефонної розмови.

 
Президент України Володимир Зеленський каже, що адміністрація Білого дому не висувала умови для його зустрічі з американським президентом Дональдом Трампом. 
 
А сам Трамп заявив, що телефонував Зеленському на прохання міністра енергетики Ріка Перрі.
 
Нагадаємо, 25 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.  У ній Зеленський каже, що наступний генпрокурор буде "стовідсотково його людиною" і займеться справою Байдена.

 

Коментуючи опубліковану стенограму, Трамп заявив, шо не чинив тиску на Зеленського. Сам Зеленський заявив, що не давав згоди на публікацію телефонної розмови із Трампом. Також він відмовився публікувати українську версію його розмови з Трампом

 

Демократка, спікерка Палати представників Ненсі Пелосі: "Публікація записів дзвінка Білим домом підтверджує, що мала місце поведінка президента, що підриває цілісність наших виборів, престиж посади, яку він обіймає, і нашу національну безпеку".

 

Після скандалу навколо розмови Трампа й Зеленського спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер подав у відставку.