Трамп заперечує тиск на Зеленського

18:58, 25.09.2019
Трамп заперечує тиск на Зеленського

Президент США Дональд Трамп наполягає, що не чинив "жодного тиску" на українського президента.

 

Про це він заявив, коментуючи щойно оприлюднену стенограму своєї розмови з Володимиром Зеленським, повідомляє CNN.

 

"Це був дружній лист", - сказав Трамп, маючи на увазі стенограму.

 

"Не було жодного тиску, у тому вигляді, як ви це намалювали, цей дзвінок перетворюється на дзвінок із пекла" - заявив він.

 

"Просто щоб ви зрозуміли, це найбільше полювання на відьом в американській історії, можливо, навіть в світовій історії, але в американській історії точно", - сказав він.

 

Як повідомляла УМ, в США розгорівся скандал через донос американського розвідника стосовно розмови президента Дональда Трампа та іноземного лідера. У ній, за словами розвідника, Трамп дав певну "тривожну обіцянку", про яку він вирішив одразу повідомити інспектора розвідки.
 
 
Видання The Washington Post також повідомило, що Трамп нібито намагається змусити Зеленського втрутитися в президентські вибори в США в 2020 році. За повідомленням ЗМІ, йдеться про відкриття справи щодо сина колишнього віце-президента США Джо Байдена та його ролі в українській газовій компанії.
 
 
При цьому глава МЗС України Вадим Пристайко запевнив, що президент США Дональд Трамп не тиснув на Володимира Зеленського під час телефонної розмови, яка стала об’єктом скандалу в США.
 
 
Тим часом претендент на пост президента США від Демократичної партії Джозеф Байден вимагає оприлюднити розшифровку розмови Трампа із Зеленським.
 
 
А сам Трамп заперечує порушення закону під час розмови з Зеленським. Він також заявив, що розгляне можливість оприлюднення стенограми своєї розмови з президентом України Володимиром Зеленським.