Трамп пообіцяв оприлюднити стенограму другої розмови з Зеленським

09:55, 10.11.2019
Трамп пообіцяв оприлюднити стенограму другої розмови з Зеленським

Дональд Трамп (фото з відкритих джерел)

Президент США Дональд Трамп заявив, що у вівторок Білий дім, імовірно, опублікує стенограму другої розмови з президентом України Володимиром Зеленським.
 
Про це Трамп заявив у суботу на Об'єднаній базі Ендрюс, повідомляє Reuters.
 
"У нас з'явиться ще одна стенограма, яка дуже важлива. ... Я дам вам другу стенограму, тому що у мене було дві розмови з президентом України", - сказав він.
 
Трамп зазначив, що друга стенограма, ймовірно, буде опублікована у вівторок.
 
Як відомо, 8 листопада Трамп заявив, що на вимогу слідчих Конгресу щодо імпічменту може опублікувати ще одну "дуже важливу" розмову зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським, яка відбулася раніше за всім відому липневу.
 
Раніше комітети Палати представників США, які вели розслідування щодо імпічменту президента США Дональда Трампа, оприлюднили стенограми свідчень колишньої директорки з питань Європи та Євразії Ради національної безпеки США Фіони Гіл та директора з питань Європи цього ж органу полковника Александра Віндмана.
 
Нагадаємо, у США оголосили про запуск процедури імпічменту президенту Дональду Трампу через ймовірний тиск на президента Володимира Зеленського під час телефонної розмови.
 
Президент України Володимир Зеленський каже, що адміністрація Білого дому не висувала умови для його зустрічі з американським президентом Дональдом Трампом. 
 
А сам Трамп заявив, що телефонував Зеленському на прохання міністра енергетики Ріка Перрі.
 
Нагадаємо, 25 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.  У ній Зеленський каже, що наступний генпрокурор буде "стовідсотково його людиною" і займеться справою Байдена.

 

Коментуючи опубліковану стенограму, Трамп заявив, шо не чинив тиску на Зеленського. Сам Зеленський заявив, що не давав згоди на публікацію телефонної розмови із Трампом. Також він відмовився публікувати українську версію його розмови з Трампом

 

Демократка, спікерка Палати представників Ненсі Пелосі: "Публікація записів дзвінка Білим домом підтверджує, що мала місце поведінка президента, що підриває цілісність наших виборів, престиж посади, яку він обіймає, і нашу національну безпеку".

 

Після скандалу навколо розмови Трампа й Зеленського спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер подав у відставку.