Гладковського готовий взяти на поруки депутат Зімін

13:47, 19.10.2019
Гладковського готовий взяти на поруки депутат Зімін

Колишнього заступника голови РНБО Олега Гладковського готовий взяти на поруки народний депутат Верховної Ради четвертого скликання Олег Зімін.

 

Про це повідомляє кореспондент LB.ua з засідання, де Вищий антикорупційний суд обирає йому запобіжний захід.

 

Зімін став четвертим поручителем.

 

Раніше про готовність взяти на поруки Гладковського заявили два народних депутата від "Європейської солідарності" Максим Саврасов і Ростислав Павленко, а також блогер Андрій Серебрянський.

 

Суддя попередив поручителів, що в разі порушення Гладковським зобов'язання, кожен із поручителів повинен буде сплатити близько 40 тис. гривень.

 

Перед засіданням Вищого антикорупційного суду розповів адвокат Руслан Волинець повідомив журналістам, що Національне антикорупційне бюро протягом восьми місяців досліджувало телефон Олега Гладковського.

 

Захисник назвав поведінку детективів «знущанням».

 

«Не треба вісім місяців, щоб досліджувати є там (в телефоні, -ред.) щось чи ні», - сказав адвокат.

 

Захист Гладковського в черговий раз повторив, що вважає справу політично мотивованою.

 

В ролі одного з доказів адвокат Волинець процитував повідомлення в телеграм-каналі шефредактора LB.ua Соні Кошкіної про нараду в Офісі президента, де команда президента, за даними джерел, обговорювала, кого посадити першим.

 

На думку адвоката, це свідчить про політично вмотивовану справу заради відволікання уваги суспільства від «формули Штайнмаєра». 

 

Як повідомляла УМ, ввечері 18 жовтня суд почав обирати запобіжний захід Олегу Гладковському.

 

Його затримали 17 жовтня перед вильотом до Брюсселя у кримінальній справі про зловживання службовим становищем.

 

18 жовтня прокуратура просила суд заарештувати колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковсковского з альтернативою застави в розмірі 100 млн гривень.

 

Гладковський назвав незаконним своє затримання та на знак протесту "проти свавілля правоохоронних органів оголосив голодування".

 

За його словами, жодних обмежень на виїзд за кордон ніколи не було. Повісток із викликами на допит чи проведення слідчих дій не надсилалось. Він стверджує, що весь час співпрацював із детективами НАБУ надаючи свідчення та необхідні пояснення.

 

Колишньому першому заступнику секретаря Ради національної безпеки та оборони Олегу Гладковському повідомили про підозру.

 

Раніше ЗМІ повідомили, що перший заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олег Гладковський намагався вилетіти з України, його затримали.

 

Петро Порошенко вважає затримання Гладковського "феєричним видовищем" нової влади.

 

У корпорації “Богдан” зазначили, що Гладковський не мав наміру залишити Україну, а прямував на світову виставку автобусної техніки Bus world 2019, яка розпочинає свою роботу 18 жовтня у Брюсселі.

 

Як відомо, 25 лютого, журналісти проекту Bihus.info заявили, що син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито був учасником схем з розкрадання в оборонному комплексі.
 
 
Перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський звернувся до правоохоронців із заявою про перевірку розслідування Bihus.Info та попросив тимчасово призупинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО.
 
 
У Державному концерні "Укроборонпром" заявили, що вважають некоректним оцінювати розслідування журналістів про корупційні схеми за участі оточення президента Петра Порошенка. При цьому там підтвердили, що купують деталі у Росії. Концерн також усунув з посад двох директорів оборонних підприємств.
 
 
У свою чергу генпрокурор Юрій Луценко заявив, що частину деталей для військової техніки Україна дійсно отримує контрабандою з Росії.
 
 
4 березня президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секратаря РНБО. Він також заявив, що РНБО ініціює міжнародний аудит і комплексну ревізію всіх контрактів державного концерну "Укроборонпром".
 
 
Замість Олега Гладковського до РНБО був призначений полковник ЗСУ Сергій Кривонос.
 
 
Сам Ігор Гладковський подав до суду на журналістів Bihus.info.

 

Невдовзі на підприємствах "Укоборонпрому" було відсторонено 25 керівників через корупцію.

 

.