«Укроборонпром» відсторонив двох директорів на час розслідування про розкрадання

18:02, 27.02.2019
«Укроборонпром» відсторонив двох директорів на час розслідування про розкрадання

(Фото УНІАН)

Державний концерн "Укроборонпром", що фігурує в журналістському розслідуванні про ймовірну корупцію в оборонній сфері, усунув із посад двох директорів оборонних підприємств.

 

"Директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О.Морозова" Олексій Бабіч і директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко відсторонені від своїх посад. Наголошуємо, що ДК "Укроборонпром" у рамках порушених кримінальних проваджень надає слідчим усю необхідну інформацію", – йдеться в повідомленні держконцерну.

 

В "Укроборонпромі" кажуть, що їхнє керівництво зацікавлене, аби усі провадження розслідували якомога швидше, а посадові особи, причетні до зловживань, були покарані.

 

Нагадаємо, раніше журналісти проекту Bihus.info заявили, що син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито був учасником схем з розкрадання в оборонному комплексі.
 
 
Кандидатка у президенти Юлія Тимошенко поспішила звинуватити у причетності до "оборонних" схем президента України Петра Порошенка та заявити, що оголошує імпічмент. При цьому в Адміністрації президента здивувались такій ініціативі Тимошенко: "Як можна почати процедуру імпічменту без закону про імпічмент? Прекрасна історія", - сказав Володимир Горковенко.
 
 
У свою чергу представниця президента Ірина Луценко у Верховній Раді заявила, що "Укроборонпром" та заступник секретаря РНБО Олег Гладковський мають намір позиватися проти журналістів програми "Наші гроші".
 
 
Перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський звернувся до правоохоронців із заявою про перевірку розслідування Bihus.Info та попросив тимчасово призупинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО.
 
 
У Державному концерні "Укроборонпром" заявили, що вважають некоректним оцінювати розслідування журналістів про корупційні схеми за участі оточення президента Петра Порошенка.