Гладковського в РНБО замінить полковник Кривонос (оновлено, відео)

13:55, 12.03.2019
Гладковського в РНБО замінить полковник Кривонос (оновлено, відео)

Порошенко довірив керівну посаду в РНБО полковнику Кривоносу

Полковник Збройних сил України Сергій Кривонос замість Олега Гладковського призначений заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони.
 
Відповідний указ підписав Петро Порошенко, про що він повідомив у Фейсбуку.
 
"Мужність і військові здібності, проявлені полковником Кривоносом при обороні вкрай важливого для нас Краматорського аеропорту у 2014 році, говорять самі за себе", - написав Петро Порошенко. 
 
Він додав, що в РНБО полковник Кривонос опікуватиметься питаннями переозброєння ЗСУ та інших військових формувань, питаннями військово-технічного співробітництва і питаннями взаємодії з НАТО. Як відомо, дану посаду раніше обіймав Олег Гладковський.
 
"Глибоко переконаний, що професійний військовий з бездоганною репутацією - це прекрасна кандидатура, щоб очолити цей важливий напрямок", - підсумував президент.
 

Як відомо, раніше Сергій Кривонос займав посаду першого заступника командувача Сил спеціальних операцій Збройних сил України.
 
На вибори висувався від партії "Воїни АТО", проте 6 березня заявив, що знімає свою кандидатуру і буде підтримувати на виборах президента 31 березня Петра Порошенка.
 
Сергій Кривонос. Фото: соцмережі
 
Раніше Петро Порошенко анонсував призначення до РНБО керівника комісії з питань оборонної промисловості та військово-технічного співробітництва, пише "Інтерфакс-Україна".
 
"Сьогодні я підпишу указ про одне дуже важливе кадрове призначення в Раду національної безпеки і оборони України людини, яка буде одночасно очолювати комісію з питань оборонної промисловості та військово-технічного співробітництва", - сказав він.
 
За його словами, в Україні з'явиться людина, "яка буде безпосередньо займатися питаннями переозброєння Збройних сил та інших військових формувань та питаннями співпраці України з НАТО".
 
Як відомо, 25 лютого, журналісти проекту Bihus.info заявили, що син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито був учасником схем з розкрадання в оборонному комплексі.
 
Перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський звернувся до правоохоронців із заявою про перевірку розслідування Bihus.Info та попросив тимчасово призупинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО.
 
У Державному концерні "Укроборонпром" заявили, що вважають некоректним оцінювати розслідування журналістів про корупційні схеми за участі оточення президента Петра Порошенка. При цьому там підтвердили, що купують деталі у Росії. Концерн також усунув з посад двох директорів оборонних підприємств.
 
Через заяву журналістів проекту Bihus.info активісти Нацкорпусу пікетували будинок Олега Гладковського.
 
У свою чергу генпрокурор Юрій Луценко заявив, що частину деталей для військової техніки Україна дійсно отримує контрабандою з Росії.
 
4 березня президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секратаря Ради національної безпеки і оборони України.
 
Петро Порошенко також заявив, що РНБО ініціює міжнародний аудит і комплексну ревізію всіх контрактів державного концерну "Укроборонпром".