Порошенко звільнив Гладковського з посади першого заступника секратаря РБНО

12:48, 04.03.2019
Порошенко звільнив Гладковського з посади першого заступника секратаря РБНО

Олег Гладковський звільнений зразу з двох посад (фото: "Економічна правда")

Президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секратаря Ради національної безпеки і оборони України.
 
"Сьогодні зранку перед відльотом до Миколаєва я підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секратаря Ради національної безпеки і оборони. Так само його знято з посади голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю", - повідомив Петро Порошенко в Твіттері.
 
Він також публічно звернувся до НАБУ із проханням розслідувати резонансні публікації і покарати винних.
 
"За кілька років жодного разу не дозволив собі звертатися до керівництва НАБУ з питань конкретного розслідування. Роблю це вперше. Публічно звертаюсь із закликом до НАБУ розслідувати резонансні публікації і розставити усі крапки над "і". Якщо хто винен - покарати!", - підкреслив президент.
 
Нагадаємо, раніше журналісти проекту Bihus.info заявили, що син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито був учасником схем з розкрадання в оборонному комплексі.
 
Кандидатка у президенти Юлія Тимошенко поспішила звинуватити у причетності до "оборонних" схем президента України Петра Порошенка та заявити, що оголошує імпічмент. При цьому в Адміністрації президента здивувались такій ініціативі Тимошенко: "Як можна почати процедуру імпічменту без закону про імпічмент? Прекрасна історія", - сказав Володимир Горковенко.
 
У свою чергу представниця президента Ірина Луценко у Верховній Раді заявила, що "Укроборонпром" та заступник секретаря РНБО Олег Гладковський мають намір позиватися проти журналістів програми "Наші гроші".
 
Перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський звернувся до правоохоронців із заявою про перевірку розслідування Bihus.Info та попросив тимчасово призупинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО.
 
У Державному концерні "Укроборонпром" заявили, що вважають некоректним оцінювати розслідування журналістів про корупційні схеми за участі оточення президента Петра Порошенка. Концерн усунув з посад двох директорів оборонних підприємств.
 
Через заяву журналістів проекту Bihus.info активісти Нацкорпусу пікетували будинок Олега Гладковського.
 
У свою чергу генпрокурор Юрій Луценко заявив, що частину деталей для військової техніки Україна дійсно отримує контрабандою з Росії.