Ідея дебатів на стадіоні прийшла до Зеленського під час концерту «Кварталу»

10:10, 02.05.2019
Ідея дебатів на стадіоні прийшла до Зеленського під час концерту «Кварталу»

Володимир Зеленський (Укрфото)

У березні під час концертного туру "Кварталу" Володимир Зеленський запропонував своїй команді провести дебати з Петром Порошенком на стадіоні.
 
Про це розповів cценарист "Слуги народу" Юрій Костюк в інтерв’ю "Українській правді".
 
"Володимир казав: нам потрібно думати про формат, ми точно розуміли, що це не студія. В кінці березня "Квартал" поїхав Україною з концертами. І пам'ятаю, був концерт у "Дніпро-арені", ми стояли за кулісами, спустився Володимир і каже: "Я зрозумів, де варто робити дебати. На стадіоні", - сказав Костюк.
 
Також сценарист серіалу розповів, як у команди Зеленського виникла ідея записати відеозапрошення на дебати.
 
"Ще перед першим туром у нас виникла ця історія. Рішення записати відеозапрошення на "Олімпійському" народжувалося вже в цій будівлі (у штабі Зеленського), в обід придумали - вже зранку записали", - зазначив Костюк.
 
За його словами, у команді Зеленського "На 90% думали, що (Порошенко, - ред.) відмовиться".
 
Також Костюк розповів, як Зеленський готувався до дебатів.
 
"До дебатів Зеленський готувався зі своїм штабом. Можна сказати, що він готувався до них впродовж всієї кампанії, тут майже щодня відбувалися експертні наради з усіх можливих питань. І так чи інакше це також прокачка. Перед самими дебатами Володимир мав просто сісти, самостійно систематизувати інформацію і власне готуватися до запитань опонента", - розповів Костюк.
 
Нагадаємо, 3 квітня в середу кандидат у президенти Володимир Зеленський записав зухвале відеозвернення, де вимагав дебатів з чинним президентом Петром Порошенком на стадіоні НСК "Олімпійський" у Києві замість студії Суспільне.ua, як того вимагає закон про вибори, а також здати аналізи на наркотики та алкоголь.

 

Президент Порошенко о 3:37 ранку четверга записав відео у відповідь, де погодився з умовою Зеленського щодо проведення дебатів на Олімпійському. "Стадіон, так стадіон", - сказав президент. При цьому він дав зрозуміти Зеленському, що настроєний на серйозну розмову про майбутнє України.

 

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський пішов у президенти всупереч дружині

 

Наступного дня Зеленський оприлюднив чергове відео, де запропонував стати ведучою дебатів Юлії Тимошенко і також дав їй 24 години, проте вона проігнорувала його пропозицію.

 

Петро Порошенко у свою чергу закликав Зеленського не боятися дебатів. "Це не страшно, це нормальна політична традиція", - сказав Порошенко, попросивши не ставити більше умови, а прийти на спілкування віч-на-віч.

 

Петро Порошенко також експромтом приїхав на 1+1, щоб запросити на дебати свого опонента Володимира Зеленського 14 квітня на Олімпійський і 19 квітня - на Суспільне. 

 

Проте Зеленський, який підключився до ефіру телефоном, у грубій формі відповів, що згодний на дебати лише 19 квітня і лише на стадіоні. "Крапка. До побачення", - сказав Зеленський і кинув слухавку.

 

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Соцмережі розкритикували хамство Зеленського

 

19 квітня дебати на "Олімпійському" відбулися, під час них Петро Порошенко заявив, що за 5 років зроблено більше, ніж за 25 попередніх, а Володимир Зеленський сказав, що він "вирок" Порошенка, також він назвав окупантів ЛДНР повстанцями.