Тимошенко записала відео для Зеленського і Порошенка

13:35, 12.04.2019
Тимошенко записала відео для Зеленського і Порошенка

Очільниця "Батьківщини" Юлія Тимошенко, яка на виборах президента у 2019 році зайняла третє місце записала звернення до кандидатів на пост глави держави Володимира Зеленського та Петра Порошенка після "телефонних дебатів" між ними напередодні.

 

Відповідний ролик Тимошенко опублікувала у Facebook.

 

Звертаючись до Порошенка, Тимошенко порадила йому тримати президентську планку: "В цей час я раджу вам не ставати частиною чужого шоу, тримати президентську планку. І як би важко не було, захистити статус президента і статус держави".

 

Зеленському ж Тимошенко рекомендує не влаштовувати бої навколо посади президента.

 

"Я також хочу звернутись і до людини, яка, можливо, через декілька тижнів вже може стати президентом України. Я хочу звернутись до Володимира Зеленського. Якщо ви мрієте обійняти цю посаду, бережіть гідність і честь цієї посади. Не треба навколо неї влаштовувати бої. І не треба, борючись за статус президента, нищити честь і гордість президентського статусу", - сказала вона.

 

"Коли я дивилась на останні хвилини цього діалогу, коли Володимир Зеленський кинув трубку практично в обличчя діючого президента, я побачила, який це стрес для діючого президента. Знаючи про його проблеми зі здоров'ям, в нього просто пересохло в роті і він не міг далі говорити. Треба бути просто людьми і вміти вчасно подати навіть ковток води", - додала політик.

 

 

Як повідомляла УМ, Кандидат у президенти і чинний президент Петро Порошенко навідався на ефір програми "Право на владу" в студії каналу "1+1", щоб запросити на дебати свого опонента Володимира Зеленського.

 

"Я сьогодні приїхав, тому що твердо переконаний, що мають відбутися дебати. Я сьогодні приїхав для того, щоб запросити Володимира Олександровича", – сказав Петро Порошенко.

 

Володимир Зеленський підключився до ефіру телефоном і заявив, що не може прибути до студії, оскільки перебуває в Парижі, де готується до зустрічі з президентом Франції Емманюелем Макроном.

 

"Пан Петро Олексійович Порошенко знає прекрасно, що я зараз перебуваю в Парижі, у Франції, тому що його прекрасні автомобілі Служби безпеки України мене туди супроводжували, до аеропорту. Ця інформація вам відома", – сказав Зеленський.

 

"19 числа на НСК "Олімпійський", я запросив пана Порошенка на дебати. Він сказав: стадіон, так стадіон, і прийняв ці умови. Я, звісно, попросив, щоб мене називали Володимиром Олександровичем, або Володимиром, а не бидлом, наркоманом і так далі, ну скажімо так, це трошки продовжується, але нічого страшного, ми люди прості, можемо це прийняти", – зазначив кандидат.

 

Натомість Порошенко запевнив, що не цікавиться пересуваннями свого опонента, а до студії приїхав, аби озвучити своє попереднє запрошення: провести дебати 14 квітня на "Олімпійському".

 

Зеленський грубо  перебивав Порошенка.

 

“Вам повторити? Вам третій раз сказати?.. Ваша команда не поставить нас у позицію”, – сказав Зеленський.

 

“Ви закінчили?” – запитував Порошенко. “Я закінчу через п’ять років, а ви закінчите 22 квітня”, – різко відповів Зеленський.

 

“Зараз закінчу я. 19-го числа на НСК “Олімпійський”. Крапка. До побачення”, – додав він, поклавши трубку.

 

Петро Порошенко  Порошенко повторив свою пропозицію.

 

"Наголошую, не треба ховатися, ні від журналістів, тим більше, що тут присутні представники його (Зеленського – ред.) штабу, ні від дебатів, ні від народу. 19 числа, я наголошую, о 20 годині я буду в студії Суспільного мовлення. Бо це є обов’язок, а не право кандидата. І пан Зеленський, Володимир Олександрович, може продемонструвати свою повагу до українського закону і продовжити ті дебати, які ми почнемо 14-го, він буде мати всі можливості 19-го у студії телебаченн", – сказав Порошенко.

 

Генеральний директор «1+1» Олександр Ткаченко вже заявив, що ввечері 11 квітня президент України "увірвався в ефір без запрошення", і телеканал через це та інші факти позиватиметься до суду на Петра Порошенка.

 

Нагадаємо, в середу ввечері, 3 квітня, кандидат у президенти Володимир Зеленський записав зухвале відеозвернення, де вимагав дебатів з чинним президентом Петром Порошенком на стадіоні НСК "Олімпійський" у Києві замість студії Суспільне.ua, як того вимагає закон про вибори, а також здати аналізи на наркотики та алкоголь.

 

Президент Порошенко о 3:37 ранку четверга записав відео у відповідь, де погодився з умовою Зеленського щодо проведення дебатів на Олімпійському. "Стадіон, так стадіон", - сказав президент. При цьому він дав зрозуміти Зеленському, що настроєний на серйозну розмову про майбутнє України.

 

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський пішов у президенти всупереч дружині

 

Наступного дня Зеленський оприлюднив чергове відео, де запропонував стати ведучою дебатів Юлії Тимошенко, проте вона проігнорувала його пропозицію.

 

Петро Порошенко у свою чергу закликав Зеленського не боятися дебатів. "Це не страшно, це нормальна політична традиція", - сказав Порошенко, попросивши не ставити більше умови, а прийти на спілкування віч-на-віч.

 

Пізніше Петро Порошенко закликав кандидата Володимира Зеленського прийти на дебати на Олімпійський стадіон 14 квітня, однак Володимир Зеленський наполягає, що дебати повинні відбутися в п'ятницю, 19 квітня.

 

Нагадаємо, за результатами першого туру виборів, що відбувся 31 березня 2019 року, Володимир Зеленський лідирує з результатом 30,24%, за нього віддали голоси 5 713 825 українців. 

На другому місці фінішував чинний президент України Петро Порошенко, який набрав 15,95% або 3 014 538 голосів виборців.

 

 

  •