Батько Катерини Гандзюк скаржиться на переслідування автівкою з темним склом

17:31, 11.03.2019
Батько Катерини Гандзюк скаржиться на переслідування автівкою з темним склом

Віктор Гандзюк звинувачує Владислава Мангера в стеженні і залякуванні свідків (кадр 5 каналу)

Батько вбитої активістки з Херсона Катерини Гандзюк Віктор Гандзюк заявляє, що на нього намагаються тиснути. За його словами, за ним стежать невідомі люди на автомобілі.
 
Про це батько Катерини Гандзюк повідомив в інтерв’ю спецпроекту "Вибори вибори".
 
"Я практично кожен день їздив на кладовище до Каті, і якось складалося, що це було наприкінці дня - після 16-17 години, коли немає нікого. Я помітив, що практично кожен день мене хтось супроводжує. Тобто з'являється машина з темним склом, з якої ніхто не виходить. Коли я сідаю і від'їжджаю, машина різко стартує і їде за мною, не обганяє, коли їду повільно, але і не відстає, коли пришвидшуюсь", - розповів Віктор Гандзюк.
 
Крім того, батьку вбитої телефонують з невідомих номерів та мовчать у слухавку. Одного разу ці люди спробували вийти з Віктором Гандзюком на контакт.
 
"Пропонували зустрітися. Казали, нібито у них є якісь дані щодо замовників. Зустріч мала бути лише один на один", - пригадує Віктор Гандзюк.
 
За його словами, це розпочалося після того, як Владислав Мангер, якого підозрюють у замовленні вбивства Катерини Гандзюк, вийшов із СІЗО під заставу. Батько Катерини переконаний - стеження за ним ведеться з метою залякування.
 
"Я не думаю, що з метою простежити за мною. Тому що це робили б якось більш делікатно. А це відбувається дуже нахабно і відкрито. Очевидно, щоб залякати", - переконаний Віктор Гандзюк.
 
Зауважимо, батько Катерини Гандзюк Віктор і раніше заявляв, що за ним стежать. Чоловік підозрює Владислава Мангера і додає - той залякує свідків.
 
Як повідомляла "УМ", Шевченківський суд на місяць відсторонив Владислава Мангера з посади голови Херсонської обласної ради.
 
 
Голова Херсонської облради Владислав Мангер, якого підозрюють в організації вбивства активістки і радниці мера Херсона Катерини Гандзюк, вночі 15 лютого був відправлений під арешт із правом внесення застави. Тоді ж стало відомо, що за Владислава Мангера внесли заставу в розмірі 2 мільйона 497 тисяч гривень його адвокати.
 
Після внесення застави Владислав Мангер вийшов на роботу до Херсонської облради.
 
Голова Херсонської облради Владислав Мангер отримав підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк 11 лютого. Як заявив генпрокурор Юрій Луценко, Мангер заплатив за убивство Катерини Гандзюк 5 тисяч доларів.
 
Також під час судового засідання прокуратура стверджувала, що Владислав Мангер заплатив за вбивство Катерини Ганзюк, зокрема, базою відпочинку, яку здає в оренду його юрист. Адвокати звинувачення назвали брехнею.
 
Сам Владислав Мангер свою причетність до вбивства Катерини Гандзюк заперечує. Окрім того, він звинуватив в організації нападу на Катерину Гандзюк генерала СБУ Данила Доценка. Владислав Мангер також заявляє, що він жертва у справі про вбивство Катерини Гандзюк.
 
У СБУ заяву Владислава Мангера вважають абсурдною.
 
У свою чергу батько Катерини Гандзюк каже, що відчуває стеження за собою відтоді, як Владислав Мангер вийшов під заставу.
 
Начальнику поліції Херсонщини також закидають співпрацю з замовниками вбивства Катерини Гандзюк.
 
Катерина Гандзюк померла 4 листопада. Лікарі не змогли врятувати її після того, як на неї вилили сірчану кислоту 31 липня 2018 року. Херсонська активістка та керуюча справами виконкому міськради отримала опіки близько 40% тіла та перенесла низку операцій.