Суд на місяць відсторонив Мангера з посади голови Херсонської облради

09:53, 06.03.2019
Суд на місяць відсторонив Мангера з посади голови Херсонської облради

(фото Андрій Гудзенко/LIGA.net)

Шевченківський суд частково задовольнив клопотання прокуратури про відсторонення підозрюваного в організації вбивства активісти Катерини Гандзюк Владислава Мангера з посади голови Херсонської обласної ради та відсторонив його з посади на місяць — до 6 квітня 2019 року.

 

Про це повідомляє Громадське.

 


Прокуратура просила відсторонення на 2 місяці, наголошуючи на тому, що перебуваючи на посаді Владислав Мангер здійснюватиме тиск на чинних та потенційних свідків у справі, зокрема працівників Херсонської обласної ради. Також прокуратура наголосила, що, перебуваючи на посаді, Мангер може знищити докази та перешкоджати слідству.

 

Адвокати Мангера заперечували щодо задоволення відповідного клопотання, наголошуючи, що прокуратура не має достатньої кількості доказів причетності Мангера до вбивства Гандзюк. Вони стверджують, що всі зусилля прокуратури були від самого початку спрямовані на зняття Владислава Мангера як представника опозиційної сили з посади перед виборами в Україні. Адвокати також заявили, що жоден з працівників обласної ради не є свідком у справі, а посада підозрюваного передбачає лише організацію роботи 30 осіб депутатського корпусу.

 

Сам підозрюваний зазначив, що справа є політично вмотивованою, а свідків, про яких говорить прокуратура, він не знає і не може на них впливати. Мангер додав, що одразу після вручення підозри збирався піти у відпустку на час розслідування.

 

Це рішення може бути оскаржене в апеляційній інстанції. Адвокати заявили, що подаватимуть апеляцію.

 

Як повідомляла УМ,  суд відмовив прокурорам у задоволенні клопотання про продовження запобіжного заходу голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, якого підозрюють в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.

 

Голова Херсонської облради Владислав Мангер, якого підозрюють в організації вбивства активістки і радниці мера Херсона Катерини Гандзюк, вночі 15 лютого був відправлений під арешт із правом внесення застави. Тоді ж стало відомо, що за Владислава Мангера внесли заставу в розмірі 2 мільйона 497 тисяч гривень його адвокати.
 
Після внесення застави Владислав Мангер вийшов на роботу до Херсонської облради.
 

 

Голова Херсонської облради Владислав Мангер отримав підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк 11 лютого. Як заявив генпрокурор Юрій Луценко, Мангер заплатив за убивство Катерини Гандзюк 5 тисяч доларів.
 
Також під час судового засідання прокуратура стверджувала, що Владислав Мангер заплатив за вбивство Катерини Ганзюк, зокрема, базою відпочинку, яку здає в оренду його юрист. Адвокати звинувачення назвали брехнею.
 
Сам Владислав Мангер свою причетність до вбивства Катерини Гандзюк заперечує. Окрім того, він звинуватив в організації нападу на Катерину Гандзюк генерала СБУ Данила Доценка. Владислав Мангер також заявляє, що він жертва у справі про вбивство Катерини Гандзюк.
 
У СБУ заяву Владислава Мангера вважають абсурдною.
 
У свою чергу батько Катерини Гандзюк каже, що відчуває стеження за собою відтоді, як Владислав Мангер вийшов під заставу.
 
Начальнику поліції Херсонщини також закидають співпрацю з замовниками вбивства Катерини Гандзюк.