Убивство Каті Гандзюк: Суд відмовився продовжити арешт для підозрюваного Мангера

17:45, 04.03.2019
Убивство Каті Гандзюк: Суд відмовився продовжити арешт для підозрюваного Мангера

Підозрюваний в організації вбивства Катерини Гандзюк відтепер вільний (фото: facebook.com/skifijantku)

Суд відмовив прокурорам у задоволенні клопотання про продовження запобіжного заходу голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, якого підозрюють в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.
 
Відповідне рішення виніс суддя Шевченківського райсуду Києва 4 березня, передає "Громадське ТБ".
 
Як повідомив адвокат Мангера Олександр Шадрін, це означає, що застава у розмірі 2 мільйона 497 тисяч 300 гривень залишається як безстроковий запобіжний захід.
 
Також Мангер зобов'язаний з'являтися до слідчого, проте з нього знімуть браслет і він зможе пересуватися за межами Херсона. Крім того йому повертають закордонний паспорт.
 
Цю інформацію підтвердила прокурорка Вікторія Калита.
 
У прес-службі Генеральної прокуратури "Українській правді" повідомили, що ГПУ готує апеляційну скаргу на це рішення суду.
 
Адвокат підозрюваного Дмитро Ільченко уточнив "Укрінформу", що термін дії зобов'язань Мангера - носити браслет, не виїжджати за межі Херсона закінчився ще 3 березня.
 
При цьому адвокат запевнив, що Мангер надалі з'являтиметься до слідчого за першим викликом.
 
Крім того, у понеділок Шевченківський райсуд столиці не зміг розглянути клопотання Генпрокуратури про відсторонення Мангера від посади голови Херсонської облради. Засідання мало відбутись о 10 годині 4 березня. Однак, через лікарняний судді засідання скасували.
 
Як повідомляла "УМ", голова Херсонської облради Владислав Мангер, якого підозрюють в організації вбивства активістки і радниці мера Херсона Катерини Гандзюк, вночі 15 лютого був відправлений під арешт із правом внесення застави. Тоді ж стало відомо, що за Владислава Мангера внесли заставу в розмірі 2 мільйона 497 тисяч гривень його адвокати.
 
Після внесення застави Владислав Мангер вийшов на роботу до Херсонської облради.
 
Голова Херсонської облради Владислав Мангер отримав підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк 11 лютого. Як заявив генпрокурор Юрій Луценко, Мангер заплатив за убивство Катерини Гандзюк 5 тисяч доларів.
 
Також під час судового засідання прокуратура стверджувала, що Владислав Мангер заплатив за вбивство Катерини Ганзюк, зокрема, базою відпочинку, яку здає в оренду його юрист. Адвокати звинувачення назвали брехнею.
 
Сам Владислав Мангер свою причетність до вбивства Катерини Гандзюк заперечує. Окрім того, він звинуватив в організації нападу на Катерину Гандзюк генерала СБУ Данила Доценка. Владислав Мангер також заявляє, що він жертва у справі про вбивство Катерини Гандзюк.
 
У СБУ заяву Владислава Мангера вважають абсурдною.
 
У свою чергу батько Катерини Гандзюк каже, що відчуває стеження за собою відтоді, як Владислав Мангер вийшов під заставу.
 
Начальнику поліції Херсонщини також закидають співпрацю з замовниками вбивства Катерини Гандзюк.